Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjedok o poslovanju

HDZ-u preko fiktivnih računa Fimi medije dao 625.000 kuna

Ivo Sanader Fimi media
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/3
11.12.2012.
u 16:59

Kako se može shvatiti pojam - pomoć u poslovanju - zorno je u nastavku suđenja za aferu Fimi media pojasnio Mladen Drpić, suvlasnik tvrtke Chemina

Kako se može shvatiti pojam – pomoć u poslovanju – zorno je u nastavku suđenja za aferu Fimi media pojasnio Mladen Drpić, suvlasnik tvrtke Chemina. On je, naime, kao donaciju HDZ-u uplatio 625.000 kuna i to preko fiktivnih ugovora koje je sklopio s Fimi medijom. Te je ugovore sklopio i taj je novac dao jer je, kako je kazao, vjerovao da će mu to pomoći u poslovanju. Upitan da razjasni zašto je mislio da će mu to pomoći u poslovanju, svjedok je kazao da je za Fimi mediju prvi put čuo 2005.

– Za njih sam čuo od Mladena Bradača iz CROSCA, a on mi ih je preporučio kazavši da su HDZ-ova marketinška agencija. Kada smo sklopili te ugovore, nisam znao da su fiktivni, a vjerovao sam da će mi se poslovanje poboljšati – kazao je svjedok.

Inače, dok je u istrazi iskazivao da je morao uplatiti novac HDZ-u, jučer je te svoje riječi ublažio, ustvrdivši da ih je želio donirati.

A kako su se sklapali ugovori s Fimi medijom, svjedočila je i Klaudija Čović, koja je bila voditeljica platnog prometa u Hrvatskoj pošti. Svjedokinja je kazala da je Fimi media 2006. organizirala božićni domjenak za HP i to po cijeni od 200.000 kuna. – Kada smo dobili račun, član uprave zadužen za financije pobunio se kazavši da je to previše jer se godinu dana prije isti domjenak organizirao za 40.000 kuna – kazala je svjedokinja. Ona nije znala tko je dogovorio poslove s Fimi medijom, no kazala je da je čula kako je HP temeljem jednog računa Fimi mediji 2009. platio 5,7 milijuna kuna.

>>Dao HDZ-u za humanitarne svrhe 2 milijuna kuna!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije