Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slali SMS-ove

HDZ-ovci htjeli spriječiti skup branitelja u Zagrebu

sms (1)
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
1/14
15.01.2011.
u 11:49

Naputak smo dobili od Gradskog odbora, potvrdio je predsjednik Područnog odbora HDZ-a Črnomerec Ivan Bračić

“Vukovar, Vukovar”, “Dolje Vlada”... uzvikivalo je više od tisuće branitelja, ali i građana koji su došli na skup na Trgu bana Jelačića u organizaciji Inicijative – Stop progonu hrvatskih branitelja.

Čekaju poziv iz Vlade

Našli su se među njima, čini se, pomalo inkognito i članovi HDZ-a. Zašto se baš oni ističu? Zato što su, kako doznajemo, dobili SMS s naputkom da taj skup trebaju izbjeći. “Branitelji dijela Zagreba održavaju prosvjedni skup na Trgu b. J. Jelačića. Prema naputku GO, dobivenom danas, navedeni skup treba izbjeći”, piše u poruci koju je članovima Područnog odbora HDZ-a Črnomerec poslao njihov predsjednik Ivan Bračić.

– Naputak su svi područni odbori dobili od Gradskoga odbora HDZ-a. Dalje više ne bih htio komentirati – potvrdio je istinitost SMS-a Ivan Bračić.

Nakon nekoliko poziva Gradskom odboru uspjeli smo dobiti Katarinu Fuček, tajnicu, koja je rekla da nije odaslan nikakav naputak.

– Oštro osuđujemo da je to poslano. Ako je netko poslao SMS, napravio je to na svoju ruku – rekla je K. Fuček.

Sličnu reakciju imala je i Sunčana Glavak, glasnogovornica HDZ-a.

– To je glupa i besmislena laž – bilo je jedino što nam je kategorički rekla S. Glavak.

Branitelji su se pak, oboružani transparentima “Vlast štiti ratne zločince, progoni hrvatske branitelje” ili “Srbija je agresor, Hrvatska je žrtva” odlučili okupiti baš na međunarodni dan priznanja Hrvatske i poručiti da najoštrije osuđuju ponašanje predstavnika hrvatske vlasti.

– Gdje su danas oni hrabri ljudi koji su to međunarodno priznanje izborili u hladnim rovovima? Hrvatske se branitelje progoni zbog sudjelovanja u Domovinskom ratu pa se na udaru može naći svaki branitelj – rekao je Vjekoslav Magaš, glasnogovornik Zbora braniteljskih udruga Grada Zagreba. 

>>U Splitu prosvjedovalo 2500 branitelja

>>Branitelji iz Kutine zatražili zaštitu od Vlade i predsjednika

– Nećemo odustati dok svi hrvatski branitelji ne budu slobodni. Želimo razgovor s Vladom na tu temu, a ako nas ne pozovu, i dalje ćemo organizirati akcije poput današnje, samo će nas biti mnogo više – poručio je pak Boris Prebeg, član Inicijative.

Policajci na misi u civilu

Poslije skupa, oko 11.30 većina okupljenih uputila se prema Markovoj crkvi na misu. Budući da je na Markovu trgu zabranjeno prosvjedovati, branitelje su na njihovu putu pratili policajci u uniformama i u civilu i nadgledali ih za mise, no činili su to neprimjetno. Crkva je pak bila premala za sve koji su htjeli ući i velik je dio ostao vani. Neki su stoga iskoristili priliku da se fotografiraju u čuvarskoj kućici pokraj ulaza u Vladu, a potom su se svi nakon završetka mise mirno razišli. Slični prosvjedi održani su jučer i u drugim gradovima

Komentara 2454

HE
hellbani
17:50 15.01.2011.

jedino rijesenje... drzavni udar

Avatar Idler 3
Idler 3
12:17 15.01.2011.

Možda bi trebalo tražit nek se Stanimirovič obrati okupljenima i onako iz prve ruke im objasni kako su u zabludi....zapravo je Hrvatska napala samu sebe, a Srbi je pokušali obraniti >:-))

Avatar jovanhovan
jovanhovan
20:05 15.01.2011.

patuljčica.. , tko to VI?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije