Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
i autom na njega

HDZ-ovac: SDP-ovac me pokušao ubiti metalnom šipkom!

tucnjava (1)
Duško Jaramaz/Pixsell
10.07.2013.
u 12:25

Načelniku je, kako nam je potvrđeno, slomljen nos i prst, a još uvijek nemamo potvrdu je li napad na HDZ-ova načelnika bio politički motiviran.

U Galovcu pokraj Zadra u utorak u večernjim satima pretučen je 32-godišnji načelnik općine Marin Gulan. Pretukao ga je 35-godišnjak i to metalnom šipkom po tijelu, a potom je svojim automobilom namjerno udario u automobil 32-godišnjaka.

Načelniku je, kako nam je potvrđeno, slomljen nos i prst, a još uvijek nemamo potvrdu je li napad na HDZ-ova načelnika bio politički motiviran. Kako doznajemo, za napad se sumnjiči Nikola Burčul, predsjednik tamošnjeg SDP-a. Potvrdila nam je to predsjednica županijskog SDP-a Renata Sabljak Dračevac osudivši svako nasilje.  

Policiji javio da mu prijete, no nisu ga zaštitili

Načelnik općine Galovac Marin Gulan potvrdio nam je da je napadnut  te da ima višestruke ozljede tijela. On tvrdi da je policiju o prijetnjama, kako je rekao, trojice SDP-ovaca obavijestio još prije dvije godine, no da ga nitko nije zaštitio. Kaže da je meta napada i prijetnji jer je po dolasku na vlast prije nekoliko godina prokazao radnje bivšeg čelništva općine, a koje je, kako je rekao, i Nikoli Burčulu, odnosno napadaču, nelegalno najavilo isplatu određene naknade.

''Ovo je bio pokušaj ubojstva''

– Bilo je tu svega, obećavala se i ilegalna izgradnja kuće i druge stvari, no o tome ne mogu više jer sam u nekim postupcima svjedok. Ono što mogu reći jest to da je ovo bio pokušaj ubojstva. Oko 20 sati iz čista mira počeo me naganjati svojim kombijem i udario u moj automobil. Ja sam bježao i pritom zvao policiju mobitelom. Obavijestivši ih o napadu, on je opet nasrnuo autom na moj auto i tada mi je ispao mobitel iz ruku i zaustavio sam se. Izvadio je iz automobila čeličnu šipku i udario me njome po glavi. Zahvatio mi je i ruku kojom sam se obranio, a zbog čega vjerojatno nisam i teže stradao. Od udarca sam pao u unutrašnjost automobila i tada dohvatio sprej sa suzavcem koji se koristi protiv silovatelja i poprskao ga po očima. Tada je na trenutak uzmaknuo pa sam pobjegao u susjednu kuću – rekao nam je načelnik općine Galovac te dodao da je napadač iz automobila uzeo ključeve i od auta i od općinske zgrade. 

Tvrdi da se preplašio da će ukrasti određeni materijal iz općinske zgrade te da je stoga o svemu obavijestio policiju koja utvrđuje je li što otuđeno.

>>Jovanović: Napad na nastavnika jednak je napadu na policajca!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije