Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne opstruiraju eu

Karamarko: EU nije improvizacija. Nije to Balkan ni Jugoslavija

Mama
Foto: Nel Pavletić/24sata
1/2
19.10.2012.
u 12:57

Smiješno je da bismo mi odjednom bili protiv nečega što smo sami napravili, rekao je šef HDZ-a na novinskoj konferenciji

Šef HDZ-a Tomislav Karamarko poručio je da samo netko nesuvisao i zločest može iskonstruirati da HDZ opstruira ulazak Hrvatske u Europsku uniju. On kaže da još uvijek ne želi vjerovati da takve optužbe idu iz Vlade jer su one smiješne, ali poručuje da Vlada svoju nespretnost u odnosima s EU prikriva ovakvim dezinformacijama.

– Nakon šest godina pregovora i teških situacija HDZ, odnosno Vlada Jadranke Kosor, privela je pregovore kraju i smiješno je da bismo mi odjednom bili protiv nečega što smo sami napravili – rekao je Karamarko na novinskoj konferenciji.

Vladu premijera Milanovića optužio je za niz teških gafova u odnosima s EU. Podsjetio je da se nijedna riječ iz ugovora koji je s EU potpisala Vlada J. Kosor ne smije mijenjati jer on kaže: "EU nije improvizacija. Nije to Balkan ni Jugoslavija".

– Naši politički protivnici ukinuli su odbor za praćenje pregovora s EU kojim je predsjedavala Vesna Pusić, zato pozivam na konsenzus i da zajedno popratimo Hrvatsku do ulaska u EU – rekao je i dodao da je besmisleno optuživati važne ljude iz Bruxellesa da rade protiv SDP-a. 

Na najavu premijera Milanovića da bismo mogli ići na referendum zbog promjene Ustava EU, Karamarko je odgovorio prozivkom da Milanović prejudicira jer u ovom trenutku ne znamo kako će EU za godinu ili dvije odlučiti o bankarskoj uniji jer o tome u EU tek počinje rasprava. 

– Ajmo dovršiti proces do 1. srpnja i ući u EU pa nek' Vlada rješava ono što joj je na rasporedu danas, a ne za godinu ili dvije, pozvao je. 

Na pitanje zašto na konferenciji nije J. Kosor, koja je završila pregovore s EU, rekao je da pretpostavlja da je ona u Saboru i da su ovdje ljudi koji su bili uključeni u proces pregovaranja te dodao:

– Ako se puca na to da je prema njoj loš tretman u stranci, od toga nema ništa jer se njezine zasluge i zasluge njezine vlade u HDZ-u akceptiraju. 

>>Karamarko: Na svojoj smo koži osjetili nemoć razjedinjene EU

Komentara 35

DD
ddh
14:23 19.10.2012.

vordag je napisao/la: „Prema tome, postavlja se pitanje koja je stvarna namjera Milanovića i njegove Vlade? Zašto jasno i glasno ne kažu hrvatskoj javnosti u kojem smjeru ide njihova politika?“ ----------------------- Pitanje je jako dobro, ali se odgovor od danavor od dana izbora Josipovica za predsjednika i Milanovica za premijera zna. Njihova politika ide u pravcu, koji su oni uvijek i zagovarali. Ta politika ide u pravcu Bogojeva odnosno Beograda. I to je bilo uvijek jasno. S jedne strane s predstavljaju kao „fol“ domoljubi, a s druge rade sve da bi Hrvatskoj nastetili. Jedan laze i izmislja povijest u Sarajevu, izmislja “ustase” u Izraelu, a drugi prica po Europi o drzavi koja je paradoks ili o slucajnoj drzavi. Same te izjave su veleizdaja. S jedne strane rade kao “fol”, da su za pristupanje Hrvatske EU-i, a s druge strane rade vrlo dekadentno, da se taj ulazak Hrvatske u EU sprijeci. Konstruiraju zavjere, a jedina zavjera protiv Hrvatske su Josipovic i Milanovic.

Avatar ferdinand_ni
ferdinand_ni
14:24 19.10.2012.

Nisu baš ni ludi ovi iz HDZ-a i SDP-a. Znaju oni zašto navijaju za EU. Sjedit će u parlamentu te tvorevine i imati plaću oko 7000 eura mjesečno.

VO
vordag
13:52 19.10.2012.

SDP se javno predstavlja da je za EU, ali postupci premijera pokazuju da rade protiv. Prema tome, postavlja se pitanje koja je stvarna namjera Milanovića i njegove Vlade? Zašto jasno i glasno ne kažu hrvatskoj javnosti u kojem smjeru idede njihova politika?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije