Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na presici

HDZ: Milanoviću, odakle vam novac za strane konzultante?

HDZ (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
20.01.2012.
u 15:48

– Vlada ne može donositi odluku o stvaranju troškova za koje nema osigurana sredstva – kazao je Šuker i dodao da Vlada u ovom trenutku funkcionira prema odluci o privremenom financiranju i nema proračun.

HDZ je pozvao Zorana Milanovića da kaže odakle im šest milijuna eura kojima misle platiti strane konzultante da pročešljaju poslovanje ključnih ministarstava i javnih poduzeća. Kosor je, kaže, još u srijedu zatražila žurni sastanak s premijerom i njegovim ministrima, na koji bi ona došla s bivšim ministrima, da se utvrdi kakve je to "kosture u ormaru" ostavila njena Vlada, no još nije dobila nikakav odgovor.

– Riječ je o velikom novcu i to je jedno od pitanja koje želim postaviti premijeru na sastanku, dakle, o čemu se radi, odakle bi se ti stručnjaci koji bi se angažirali financirali, gdje misle pronaći do šest milijuna eura budući da proračun još nismo vidjeli – tvrdi Kosor. Ivan Šuker bio je nešto oštriji i rekao kako je ova odluka skandalozna jer vrijeđa ljude koji su na svojim leđima nosili i završili pregovore. Vlada ne može donositi odluku o stvaranju troškova za koje nema osigurana sredstva, nastavio je Šuker, a Vlada u ovom trenutku funkcionira prema odluci o privremenom financiranju i nema proračun.

>>Vlada strancima daje 6 milijuna eura da dozna gdje smo

– Kako neovisnog stranog konzultanta pustiti da pregledava dokumente po ministarstvima koji su od sigurnosnog značaja, od strateškog interesa za RH i niz drugih stvari, je li netko razmišljao o tom aspektu. Zašto potrošiti 30 milijuna kuna poreznih obveznika u ovako teškoj situaciji kada Hrvatska definitivno ima institucije koje mogu odgovoriti svakom zahtjevu Vlade – zapitao se Šuker te objasnio da svako ministarstvo ima unutarnju kontrolu, a tu je i Državna revizija kojoj je posao raditi upravo ovo.

– Neznanje, neodgovornost, rastrošnost, neodgovornost prema poreznim obveznicima, to je poruka Vlade. Kad nam treba, govorit ćemo jedno u Saboru, a drugo za svoje politikantske poruke u kabinetu gdje se održavaju sjednice Vlade – poručio je Šuker.

Jadranka Kosor osvrnula se i na najavu Vlade da će članove upravnih i nadzornih odbora postavljati bez javnog natječaja.

– To ukida dobru praksu koju smo mi uveli. To je bilo snažno antikorupcijsko sredstvo i mi smo tu odluku donijeli na temelju pregovora za ulazak u EU, na temelju važnih poslova koje smo morali obaviti u sklopu poglavlja 23. Ova odluka Vlade praksa je koja sama otvara put da se na ta mjesta i ta tijela imenuju i određuju podobni, dakle isključivo ljudi iz Kukuriku koalicije – ustvrdila je Kosor te komentirala i odluku o ukidanju povlaštenih saborskih mirovina, koja isključuje i onu najveću mirovinu – predsjednika države.

– Želimo načelo jednakosti za sve one koji su dužnosnici, a tko su dužnosnici, zna se vrlo precizno. Slažemo se da se ide u reviziju zastupničkih mirovina, ali i svih drugih mirovina onih koji su u nekom razdoblju bili dužnosnici. Ako se izuzmu i ponovno stave na stup srama samo zastupnici, mi ćemo dodatno urušiti dignitet Hrvatskoga sabora i saborskih zastupnika – zaključila je Kosor.

Komentara 321

LO
lovres
22:23 20.01.2012.

Pa ako neće imati novaca platiti konzultante, uvijek mogu posegnuti za crnim fondom HDZ-a. Dvije stranke, ista škola, ista Partija

AD
Anđelina Džoli
23:20 20.01.2012.

Banda su svi! Jer su sebe zbrinuli, porodice osigurali i nastavljaju sa krađom. ALi svemu dođe kraj pa će i ovoj patnji Hrvatskog naroda.

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
16:14 20.01.2012.

Bilo bi lijepo,kada bi Milanovič dao Ostavku i nama u HDZ vlast prepustio do kraja mandata. Mi smo spremni,da nastavimo dalje vladati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije