Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbori 2024.

Hoćemo li se riješiti jugoslavenskog modela studentskog rada? HDZ i Možemo obećali promjene za studente koji rade

09.04.2024.
u 06:30

Većina zapadnoeuropskih zemalja, uključujući i susjednu Sloveniju, regulirala je studentski rad tako da se na njega plaćaju socijalni doprinosi, a vrijeme rada priznaje u mirovinski staž

Komentara 10

DN
davaj_nama
08:32 09.04.2024.

Ovo je danas prešlo sve granice pameti. Normalan čovjek danas teško pronalazi posao zato što većina poslodavaca zapošljava isključivo studente. A to je zato što za njih ne plaćaju doprinose, znači jeftinije im je zaposliti studente. Moja kćer više od godinu dana bezuspješno se pokušava zaposliti, svi traže studente. Gledamo oglase, firme ponavljaju oglase mjesec za mjesecom, kćer se stalno javlja, uopće ju ne zovu. Jer nije student. To se mora promijeniti, ovo je van pameti. Tko je ovo izmislio taj nije normalan.

Avatar NasaPosla
NasaPosla
07:04 09.04.2024.

Student treba studirati,a ne raditi izvan struke.Zbog tog studentskog rada,imamo smanjivanje kriterija kod ocjenjivanja studenata.Treba im omogućiti beskamatne kredite,s odgodom početka otplate od 4 godine ako završe samo preddiplomski studij,,odnosno još 2 godine,tj. ukupno 6 godina,ako upišu diplomski ili specijalistički studij..

BP
Besposlen pop
08:22 09.04.2024.

A vidi ti ilustracije!?! Vandali i huligani razbijaju stadion kao opće dobro, a onda ti isti, ovaj put kao studenti, saniraju štetu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije