Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odbacili kritike

HDZ i HSPAS: Vukovarski proračun je poticajan, razvojan i štedljiv

Damir Barna
Branimir Bradarić
09.12.2014.
u 17:20

Dvije odvojene presice održane su par dana nakon sjednice Gradskoga vijeća na kojoj je usvojen proraču, ali i samo dan kasnije nakon što je isti taj proračun kritizirala koalicija SDP-HNS

- Proračun grada Vukovara za 2015. godinu je razvojan i jamči usmjeravanje sredstava u razvoj gospodarstva, te maloga i srednjeg poduzetništva. U njemu je i niz stavki kojih do sada nije bilo u gradskim proračunima i one jamče razvitak grada, a samim tim i ostanak mladih i stručnih ljudi - rečeno je danas na konferencijama vukovarskih podružnica HDZ-a i HSP AS.

Dvije odvojene presice održane su par dana nakon sjednice Gradskoga vijeća na kojoj je usvojen proraču, ali i samo dan kasnije nakon što je isti taj proračun kritizirala koalicija SDP-HNS. Predsjednik vukovarskog HDZ-a Damir Barna istakao je kako su i u novom proračunu zadržana sva dosadašnja prava iz područja socijalne skrbi poput besplatnog prijevoza učenika i umirovljenika, božićnica za umirovljenike…

- Kada se govori o tim davanjima treba znati i da su naknade za drugo i treće novorođeno dijete povećane. Raduje je što je odjelu za gospodarstvo dodijeljeno 30,7 milijuna kuna namijenjenih za stvaranje pozitivne poduzetničke klime te otvaranje novih radnih mjesta, istakao je Barna podsjećajući i kako je vukovarski gradonačelnik u izradi proračuna pozvao sve političke stranke da sudjeluju, a u što su i učinili svi osim SDP-a i HNS-a. 

Osvrnuo se i na prozivke iz oporbe oko izdvajanja za udruge napominjući kako se radi o jeftinom politikantstvu i dnu dna kada se ''politički rat'' vodi preko udruga koje okupljaju bolesnu djecu.

- Tko gubi ima pravo da se ljuti. SDP meni sve više liči na stranku, a sve više na kazališnu družinu koja izvodi performanse u Gradskoj vijećnici ali i u sudnici, rekao je Barna. I u HSP AS, koji zajedno sa HDZ-om obnaša vlast u Vukovaru, također su zadovoljni sa izglasanim proračunom gdje također ističu poziv gradonačelnika svim političkim strankama da se uključe u izradu proračuna kao i niz stavki koje do sada nisu bile zastupljene.

- Proračun za 2015. godinu umnogome se razlikuje od proračuna usvajanih dok je Vukovar vodio SDP. Tako je samo za poticanje razvoja gospodarstva i poljoprivrede u proračunu osigurano 3,5 milijuna kuna od čega tri milijuna kuna idu za poticanje gospodarstva i obrta, a pola milijuna za poticanje poljoprivrede - rekao je dogradonačelnik Vukovara i predsjednik gradske podružnice HSP AS Marijan Pavliček.

Govoreći o novim stavkama za poticanje gospodarstva i poljoprivrede podsjetio je na izgradnju obrtnike ulice, sufinanciranje kamata, poticajnih mjera za otvaranje obrta i poljoprivrednih gospodarstava, nabavku strojeva i opreme. Rekao je i da je proračun u isto vrijeme i štedljiv tako da zaposlenici gradske uprave i ustanova u vlasništvu grada neće dobiti božićnice, regrese kao niti topli obrok.

- Već nekoliko godina nema regresa ni u državnim ustanovama i tvrtkama pa ni Vukovar ne može biti iznimka, posebice u okolnostima kada Grad, kako je naveo, gubi 2,7 milijuna kuna prihoda poreznom reformom. Isto tako znamo i da su plaće i u upravi i ustanovama veće od vukovarskog prosjeka - pojasnio je Pavliček.

>>Vukovarski SDP i HNS: Gradski proračun je zapravo "proračun zahvale podobnima"

>>Usvojen proračun Vukovara: Presudio jedan glas, SDP-ovci napustili vijećnicu

Komentara 12

KA
kapakapa
22:25 09.12.2014.

Svaka čast za proračun! Najvažnije je što ste odlučili pokrenuti napokon gospodarstvo u gradu. Treba ispraviti sve pogreške prošle vlasti.

DE
debelizec
22:30 09.12.2014.

upravo je komentar isitnajejedna dobro opisao kako se pomagalo udrugama i na koji način kada je bivša sdp-ova vlast vodila grad. i vrlo je jadno i antipatično kada se sdp-ovci dotiču takvih udruga kako bi dobili politički poen, vrlo žalosno.o. a što i očekivati od njih, kada im je voljeni vođa više na sudovima nego u saborskim klupama.

MV
mali_vukovarac
22:48 09.12.2014.

Napokon da je dosao netko tko je odlucio maknuti sve podjele na stranu i sa ovim proracunom poceo rijesavati prave probleme ovoga grada. Mene kao pripadnika manjine to iznimno veseli. Sve pohvala!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije