Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgovor Milanoviću

HDZ: Glavni revizor zamrznuo je 2010. članstvo u stranci

Ivan Krešić revizija
Revizija.hr
29.03.2013.
u 15:15

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović jučer je na konferenciji za novinare rekao da je glavni državni revizor Ivan Krešić član HDZ-a, dok su nam iz te stranke potvrdili da je zamrznuo članstvo 2010. godine.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović jučer je na konferenciji za novinare rekao da je glavni državni revizor Ivan Krešić član HDZ-a, dok su nam iz te stranke potvrdili da je zamrznuo članstvo 2010. godine.

Milanović je to spomenuo tijekom konferencije za novinare koju je sazvao kako bi objavio da je Državni ured za reviziju saborskom odboru za Ustav, Poslovnik i politički sustav predložio da SDP-u oduzme tromjesečno financiranje iz proračuna, zato što su prekršili zakon tako što nisu svoje financijsko izvješće objavili do 1. ožujka nego su zakasnili dva dana. SDP bi zbog toga mogao ostati bez 5,1 milijun kuna.

"Želim vjerovati da to nema veze sa stranačkom pripadnošću"

Predsjednik SDP-a je kazao da će reći svojim zastupnicima da glasuju za kaznu stranci, ali i najavio da će potom SDP pokrenuti upravni spor “pa da sud odluči je li to zakonito, ispravno i pravedno”, a nakon toga će i izmijeniti zakon.

Tijekom govora se obrušio i na glavnog revizora Krešića optuživši ga da je "lani zaboravio svoj posao, jer je bilo stranaka koje su također zaboravile poslati izvješća po dva tjedna" – Želim vjerovati da to nije bilo iz straha, da to nema veze sa stranačkom pripadnošću – kazao je Milanović i dodao da je Krešić član HDZ-a.

No, iz HDZ-a kažu da je Krešić zamrznuo članstvo 2010. godine kada je imenovan za glavnog državnog revizora.

>>Milanović: Kažnjava nas HDZ-ov revizor, a lani je spavao

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije