Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pitanje ustavnosti

HČSP od Slovenije traži da odbije ratificirati ugovor Hrvatske i EU

\'08.03.2011.,Sibenik- Danas je u Sibeniku boravio i sa svojim clanovima se sastao predsjednik HCSP Josip Miljak a domacin mu je bio Damir Jakelic iz sibenske podruznice.Na zajednickom susretu i tisko
Duško Jaramaz/Pixsell
06.06.2012.
u 11:33

Iako su protiv ulaska u EU, i dalje žele da se zakoni Unije poštuju, što nikako ne bi bio slučaj ako se ugovor s Hrvatskom ratificira

Hrvatska čista stranka prava poslala je molbu predsjedniku Državnog zbora Republike Slovenije u kojoj traži da slovenski parlament odbije ratificirati pristupni ugovor Hrvatske u EU.

Odbijanje ratifikacije, objašnjava predsjednik HČSP-a Josip Miljak u pismu, traže na osnovu neustavnosti referenduma koji, iako prema hrvatskom Ustavu za pravovaljanost referenduma nije bila potrebna natpolovična većina svih upisanih birača, nikako ne može biti obvezujući jer se ustavna odredba po kojoj jest valjan nikako ne može direktno primijeniti jer zakon o provedbi referenduma nije usklađen s Ustavom.

Predsjedniku slovenskog parlamenta HČSP-ovci, kojima je šest mjeseci trebalo da osmisle kako će pokušati spriječiti ulazak Hrvatske u EU, s kojim se, kako i sami naglašavaju, ne slažu, objasnili su i da je Ustavni sud RH odbio njihov prijedlog za preispitivanje neustavnosti referenduma umjesto čega je donio političku odluku i proglasio referendum valjanim čime je, tvrde, grubo prekršen Ustav i zakoni RH.

Iako su protiv ulaska u EU, i dalje žele da se zakoni Unije poštuju, što nikako ne bi bio slučaj ako se ugovor s Hrvatskom ratificira, a isto tako, iako bi slovensko odbijanje ratifikacije ugovora izazvalo skandal u EU, HČSP-ovci uvjeravaju predsjednika slovenskog parlamenta da bi odbijanjem ratifikacije zapravo dali bitan doprinos poštivanju zakona u EU što im nitko ne bi mogao osporiti.

Komentara 54

AL
alpine
11:54 06.06.2012.

ovi su grupa sa ruba znanosti.. iako bi bilo zgodno da zlovenci ne ratificiraju, bio bi im to autogol stoljeca.. nama svejedno.. strpljenje je majka mudrosti..

Avatar ferdinand_ni
ferdinand_ni
11:59 06.06.2012.

Nažalost, HČSP je samo igla u plastu sijena. Danas ih svi nazivaju ekstremima, a zapravo su jedina stranka kojoj je imalo stalo do hrvatskoga naroda. Nisam njihov član, neke njihove manire mi se ne sviđaju. Samo konstantiram.

DO
doktorica
11:49 06.06.2012.

ovo im nije baš pametno....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije