Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vlada ne da lovu

HČSP ne odustaje od nacionalističke konferencije

mladež hčsp-a (1)
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
08.04.2012.
u 15:21

Pravu buru reakcija izazvala je najava da će Matica hrvatska ugostiti nacionalističku konferenciju

Iako se točna lokacija još uvijek ne zna, Međunarodna nacionalistička konferencija održat će se u petak 13. travnja, poručio je to Josip Miljak, predsjednik HČSP-a nakon bure reakcija koju je izazvala najava da će konferenciju ugostiti Matica hrvatska. Bunili su se najprije u građanskoj Crvenoj akciji, iz Matice je stiglo priopćenje da svoju dvoranu nikad nisu ni planirali ustupiti takvom skupu, a zatim je Miljak poslao priopćenje u kojem se obrušio na sve aktere.

- Crvena akcija pod krinkom „zabrinutih građana“ na sav glas laje protiv legitimne i legalne Hrvatske čiste stranke prava, naše Međunarodne konferencije i mimohoda za nepravedno osuđene generale. Neki hrvatski mediji tu inače neregistriranu udrugu, znakovita imena, stavljaju pod znak ravnopravnog i legitimnog predstavnika građana hrvatske, koji se tobože suprotstavljaju neonacizmu i fašizmu koje producira HČSP. HČSP je domoljubna i državotvorna politička stranka, a aveti koljačke prošlosti iz Crvene akcije, sve što je hrvatsko proglašavaju nacizmom i fašizmom. Oni su jedini pravi fašisti u Hrvatskoj i oni bi htjeli baštiniti koljačko ubilačke tekovine svojih baba, djedova i očeva. To je antihrvatski nakot prema kojemu ne treba imati obzira, ako su psihički zdravi, ali to bi trebalo dobro provjeriti, stoji u priopćenju koje potpisuje Miljak. Dodao je i da Matica hrvatska ničim ne zaslužuje to časno ime.

- Žurno u strahu od partijske kritike otkazala je dvoranu koju je Hrvatska čista stranka prava zakupila za 13. travnja. Po čemu je to Matica hrvatska, očito samo po tomu što izdašno muze državni proračun, a po svemu ostalom može se zvati Matica antihrvatska, koja za cijelo vrijeme uništavanja Domovine nije niti jedanput reagirala u obranu nacionalnih interesa, pita se Miljak.

O svemu se oglasila i Vlada na svom Twitter profilu i to na upit pratitelja.

- Ministarstvo kulture provjerava odluke financiranja i naravno da je zgroženo informacijama iz medija. Ono što možemo sa sigurnošću reći je da nikakva manifestacija takvog karaktera neće biti financirana od strane Vlade. Sve se još provjerava, pa molimo za strpljenje. Hvala na ukazivanju na problem, kažu.

Za subotu HČSP najavljuje, pak, mimohod "Za generale" u organizaciji Mladeži HČSP-a  i t povodom godišnjice "sramotne presude hrvatskim generalima u Haagu".

- Mimohodom i govorima ćemo jasno, bez ustručavanja, reći što mislimo ne samo o presudi, već i o domaćim izdajnicima koji su hrvatske generale doveli u poziciju da im se sudi po svjetskim inkvizicijskim sudovima, poručuju.

Komentara 597

OB
-obrisani-
18:23 08.04.2012.

. ...gospar . . .i Hitlerov kukasti kriz....je u Indiji..vjerski znak.. . ..probaj ga javno izvjesiti u Europi..!!

MR
mravac8
18:24 08.04.2012.

A ni grb SR Hrvatske nije bio loš. To je onaj sa zvijezdom petokrakom.

OB
-obrisani-
18:22 08.04.2012.

08.04.2012. u 18:19h gospar je napisao/la: Neman nista za bilo koju stranku,bez razlike zasto se zalaze.Italija ima MSI movimento sociale italiano fasisticku stranku a imaju i i PCI komunisticku stranku.Ljudima se ne smije nista zabranivati,svak ima pravo na svoj izbor.Zivjela demokracija. ------------------------------ h*bes demokraciju bez odgovornosti za rezultate rada.... to brzo preraste u teror...))))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije