Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ultimatum

Haradinaj Thaçiju dao ultimatum: Želim biti novi premijer Kosova

ramush haradinaj (1)
Reuters/PIXSELL
31.01.2013.
u 21:05

Kosovski novinar Smail Smaka smatra da će dogovora biti jer Haradinaj ne može lako srušiti Thaçija

"Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj izjavio je kako se ne namjerava odreći mogućnosti da bude premijer Kosova. Istaknuo je da Demokratska partija Kosova Hashima Thaçija ima još koji dan kako bi razmotrila njegovu koalicijsku ponudu", pisalo je jučer u kosovskim medijima. No, Haradinaj je za Večernji list bio nešto blaži:

– Još smo u fazi pregovora. Za Kosovo bi bilo najbolje da ja preuzmem funkciju premijera čim prije, ali ako se ne dogovorimo, u travnju su izbori i vjerujem u veliku pobjedu. Moj je odnos s Thaçijem jako dobar i nadam se da ćemo dogovoriti sve detalje o formiranju nove kosovske vlade u kojoj će biti ljudi iz Demokratske partije Kosova, ali će to biti nova vlada – rekao je Haradinaj i istaknuo kako još nije odlučeno o izglasavanju nepovjerenja vladi. Kosovski novinar i publicist Smail Smaka kazao nam je kako je uvjeren da će se Haradinaj i Thaçi ipak dogovoriti.

– Haradinaj zna da ima 51 zastupnika, deset manje nego što je potrebno da bi se vladi Kosova izglasalo nepovjerenje. Bez obzira na to što u parlamentu ima još 12 neovisnih zastupnika, samo četiri ili pet njih podržalo bi ovu inicijativu – siguran je Smaka ističući kako će na sljedećim izborima doći do sporazuma prema kojem bi Hashim Thaçi postao predsjednik, a Haradinaj premijer.

>>Ramuš Haradinaj i pravomoćno oslobođen

>>Thaçi: Srbija demonstrira želju za razmjenom teritorija

Komentara 1

PO
porta
21:57 31.01.2013.

Imamo u bližem i malo daljnjem susjedstvu , nama ,nepoznate odnose snaga u Parlamentima ! G.Janša nema nadpolovičnu večinu,g.Thaci nema nadpolovičnu večinu, još netko ? Zbilja nefunkcionalna demokratia !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije