Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bogati i ovisni

Hans je pokraj mrtve supruge spavao danima kao da je živa

'British Police Community Support Officers are pictured outside the London home of Hans Kristian Rausing and his wife Eva on July 10, 2012. British police were on Wednesday investigating the mysteriou
AFP/PIXSELL
12.07.2012.
u 23:08

U protekla dva mjeseca Eva Rausing ni jednom nije izašla iz luksuzne vile u Londonu

Milijunaški bračni par Rausing, nasljednici velikog bogatstva i poslovnog carstva Tetra Pak, mjesecima su živjeli u samo dvije prljave, pretrpane sobe pretvorene u narkomansko gnijezdo u luksuznoj četvrti Londona, a ostatak luksuzne rezidencije nisu ni koristili.

Spavao pokraj mrtvaca

– Bilo je užasno, doista strašno prljavo. To je očiti primjer što droga može napraviti od ljudi. Nisu se mogli brinuti ni za sebe ni za kuću – otkrio je engleskoj policiji prijatelj Rausingovih tijekom istrage zbog smrti Eve Rausing koja je u ponedjeljak nađena mrtva u spavaćoj sobi vile.

Policajci su tijelo pronašli sasvim slučajno, pretražujući rezidenciju kako bi otkrili ima li Hans Rausing, Evin suprug koji je samo nekoliko sati prije uhićen jer je divljao po južnom dijelu grada automobilom u kojemu se nalazilo i nešto heroina, još opijata skrivenih u kući. Bogatašica je sudeći po stanju u kojemu je tijelo pronađeno preminula nekoliko dana prije, a sada je sve izglednije kako je Hans Rausing živio i spavao pokraj leša koji je bio u spavaćoj sobi.

– U posljednja dva mjeseca ona gotovo nikada nije izašla iz kuće, a Hans bi izvan rezidencije izbivao najduže sat ili dva da bi nabavio hranu. Oboje su bili u jako lošem stanju – kaže Liz Brewer, prijateljica Rausingovih koji su donedavno bili i vrlo bliski s princom Charlesom.

Iako u prvim trenucima istrage nije bilo potpuno jasno je li Hans Rausing znao da mu je supruga mrtva, na temelju snimaka nadzornih kamera koje se još analiziraju sve je očitije da je bogati, psihički labilni nasljednik poslovna carstva vrijednog više od 10 milijardi dolara pokraj svoje žene, koja je umrla najvjerojatnije od predoziranja, živio i spavao najmanje tri ili četiri dana.

Neuspjela odvikavanja

– Analiziramo sve podatke, pregledavamo snimke kamera, transakcije s bankomata i rekonstruirat ćemo što se događalo u rezidenciji Rausingovih posljednjih desetak dana – tvrde u londonskoj policiji. U tu svrhu pregledavaju se i objave Eve Rausing na MySpaceu i Facebooku, dvjema društvenim mrežama kojima se intenzivno koristila. Fotografije koje je postavljala na internet posljednjih godinu dana jasno pokazuju kojom je brzinom bogatašica ovisna o drogama fizički propadala.

– Njezina smrt bila je neizbježna. Pokušavali su se skinuti s droge, išli su u klinike za odvikavanje, često su transfuzijama mijenjali krv u organizmu, ali ništa nije pomagalo. Nakon svake krize i Eva i Hans vraćali su se drogi još više i jače nego prije, i bilo je samo pitanje trenutka kad će se dogoditi tragedija – kaže Evina prijateljica Jules Hearn.

Komentara 3

OB
-obrisani-
23:38 12.07.2012.

svatko bira kak će živjeti

PO
podravacc
06:56 13.07.2012.

eto,imali su sve,a u stvari nisu imali ništa ....

MA
malamlak
07:05 13.07.2012.

zna Bog zašto ne da miljenicima svojim!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije