Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zapaljiva situacija

Hakerski napad: Srušene sve stranice u Sjevernoj Koreji

sjeverna koreja,portal,kim jong-un (1)
Reuters/PIXSELL
14.03.2013.
u 11:22

Pristup internetu u Sjevernoj Koreji blokiran je u, navodnom, hakerskom napadu. "Prema upućenom izvoru, internetski resursi u državi hakerski su napadnuti iz inozemstva", piše u kratkoj vijesti ruske agencije.

Pristup internetu u Sjevernoj Koreji blokiran je u, navodnom, hakerskom napadu, piše ruska agencija Itar-Tass.

Agencija je u kratkoj vijesti napisala da je pristup internetu blokiran u srijedu u Sjevernoj Koreji. "Prema upućenom izvoru, internetski resursi u državi snažno su hakerski napadnuti iz inozemstva", piše u kratkoj vijesti ruske agencije.

Čini se da su sve stranice iz Sjeverne Koreje gotovo cijelu srijedu bile nedostupne. Potom se njima teško pristupalo. Zbog premalo informacija u toj vijesti i neimenovanog izvora teško je procijeniti je li uopće srušen internet u Sjevernoj Koreji, piše portal NorthKoreaTech.

U prošlosti je Južna Koreja optuživala Sjevernu Koreju za hakerske napade, ali i tada su uglavnom koristili neimenovane izvore. Uz to je situacija na korejskom poluotoku "zapaljiva" nakon što je UN Sjevernoj Koreji uveo strože sankcije, a ona obustavila sve mirovne dogovore s Južnom Korejom.

U posljednje vrijeme hakerski napadi sve više postaju političko pitanje i izazivaju probleme u odnosima među državama. Ranije ovog mjeseca, hakeri iz Kine optuženi su za sofisticirane napade na stranice New York Timesa i The Wall Street Journala. U utorak je čelnik američke nacionale obavještajne zajednice James Clapper kazao u Washingtonu da su hakerski napadi potencijalno jedna od najvećih prijetnji SAD-u.

>>Sj. Koreja: Amerikanci žive u šatorima, jedu ptice i ubijaju djecu

Komentara 2

CH
chemica
11:42 14.03.2013.

Ajme, kakvu su im štetu samo napravili...Veliki i voljeni vođa neće moći na Internet sa svojim novim Samsung galaxijem.

IR
irani.
15:59 14.03.2013.

Korekcija naslova: Srusene dvije stranice u Sjevernoj Koreji. Bucmastog kamerada & nepobjedive armije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije