Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upad iz zabave

Hakerska skupina Lulz napala stranice američkog Senata

senat
AFP
14.06.2011.
u 08:32

Lulz je nedavno napao i stranice Sonyja, Nintenda i Fox Newsa

Američki dužnosnici objavili su kako se radi na poboljšanju sigurnosti internetskih stranica Senata nakon što je na njih izvršen hakerski napad prošlog vikenda, prenosi BBC.

Hakerski upad i službeno je potvrđen nakon što je skupina koja ga je izvela, Lulz Security, objavila da su to učinili iz zabave i online objavila datoteke u koje su upali.

Lulz je nedavno napao i stranice Sonyja, Nintenda i Fox Newsa.

Prema izjavama američkih službenikaj napad je registriran tijekom vikenda i poduzete su sve mjere da se zaštite podaci s napadnutih datoteka kao i sprječavanje sličnih upada u budućnosti. Prema prvim informacijamaj nisu napadnuti niti kompromitirani "osjetljivi" materijali.

Lulz Security je pak u svom objavljivanju materijala s napadnutih stranica objavio kako "ne vole previše američku vladu te kako je ovo samo mali udar na njih" upitavši je li njihov napad čin agresije i rat, aludirajući na taj način na nedavne najave američke administracije kako razmatraju mogućnost da se hakerski napadi okarakteriziraju kao čin agresije i rata te kako se na njih onda može odgovoriti svim sredstvima.

Komentara 7

Avatar kobra11
kobra11
11:18 14.06.2011.

14.06.2011. u 10:30h info_punkt je napisao/la: sad se čeka u koga će amerikanci uprijeti prstom, tj. iz koje zemlje će se pokazati da dolazi \"hakerska skupina Lulz\"... stavljam svoju okladu na neku zemlju s puno nafte... ......... Da li cee im napasti tenkove kao sato su pretili da ce napasti tenkove koih hakerise. Pitam se kako ce da napadnu svoje tenkove . Mozda je medju njima i neki Svedjanin Francuz, Britanac ili Nemac

Avatar kobra11
kobra11
11:39 14.06.2011.

VAŠINGTON - Papiri Pentagona, poverljiva analiza koja je svojevremeno pokazala koliko je američka vlada obmanjivala javnost o Vijetnamskom ratu, danas je i zvanično postala dostupna javnosti, tačno 40 godina pošto je \"Njujork tajms\" počeo da objavljuje njene delove. Taj dokumentt na 7.000 stranica, nazvan Papiri Pentagona, koji su objavili Nacionalna arhiva i tri predsedničke biblioteke, sada se smatra pretkom veb sajta \"Vikiliks\", koji objavljivanjem klasifikovanih dokumenata zadaje glavobolju današnjoj američkoj administraciji, ali i nekim stranim vladama.

OB
-obrisani-
10:30 14.06.2011.

sad se čeka u koga će amerikanci uprijeti prstom, tj. iz koje zemlje će se pokazati da dolazi \"hakerska skupina Lulz\"... stavljam svoju okladu na neku zemlju s puno nafte...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije