Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odmazda za ćirilicu

Hakeri na stranice vukovarskog Veleučilišta stavili srpsku zastavu

lac4
Foto: AFP
1/2
Autori: bb/VLM, i.kri
13.02.2013.
u 10:08

- Veleučilište je od starta apolitično i ovdje vlada potpuna sloboda. Od starta smo mješovit kolektiv i to počevši od portira pa do dekana - kazala je dekanica Veleučilišta.

Srpska hakerska grupa "Tesla team" je napala stranice vukovarskog Veleučilišta Lavoslav Ružička, a svojim pothvatom su se odmah pohvalili snimkom na YouTubeu.

Ispod snimke objašnjavaju da su 13. veljače srušili stranice Veleučilišta. "Ovaj hakerski napad je odgovor na nedavne demonstracije većeg broja hrvatskih građana i političara protiv uvođenja srpskog jezika i ćiriličnog pisma u Vukovaru", napisali su iz hakerske grupe te dodali da će se "hakerski napadi na hrvatske internetske stranice nastaviti i u budućnosti". Na stranice Veleučilišta u napadu su postavili srpsku zastavu ispod koje su napisali da "Jasenovac ne smije pasti u zaborav".

"Od starta smo mješovit kolektiv i to počevši od portira pa do dekana"

Gordana Bujišić, dekanica vukovarskog Veleučilišta koje trenutno pohađa oko 1100 studenata, kaže da ne vidi nikakav razlog za ovakav napad. - Veleučilište je od starta apolitično i ovdje vlada potpuna sloboda. Ponosni smo da već osam godina, koliko postoji Veleučilište, nikad nismo imali niti najmanje probleme. Od starta smo mješovit kolektiv i to počevši od portira pa do dekana. Imamo zastupljene najrazličitije nacionalnosti. Isti slučaj je i među studentima koji dolaze iz podijeljenih škola, a koji ovdje zajedno studiraju, druže se i zaljubljuju, rekla je Bujišić.

Stranica veleučilišta bila je svega pola sata van upotrebe te nije zabilježena nikakva šteta tako da slučaj nije niti prijavljen policiji.

>>Policija pronašla autore uvredljivih grafita, no pojavili su se novi

Komentara 29

Avatar javorko
javorko
11:49 13.02.2013.

mrvosa stajicevo,bubanj potok,stara pazova itd itd

Avatar javorko
javorko
12:17 13.02.2013.

mrvo ne izazivamo bas neku emociju,pa ako si hladne glave sta mi nisi onda izracunao kako je moguce da 150 ljudi pobije 700 000 u 4 godine

Avatar javorko
javorko
13:25 13.02.2013.

vecina zrtava je nastalo od 1945-51 kad je logor zatvoren

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije