Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
j, amerika i europa

Interpol Anonymousima skinuo maske, uhićeno 25 hakera

'Protesters wearing Anonymous Guy Fawkes masks pose during a demonstration against controversial Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA), on February 25, 2012 in Nice, southeastern France. AFP PHOT
'VALERY HACHE'
28.02.2012.
u 18:12

Jedan od uhićenih, poznat pod nadimkom Grom, navodno je odgovoran za vođenje nekih od sigurnih komunikacijskih kanala Anonymousa.

Nakon hakiranja niza internetskih stranica što državnih, a što stranica velikih privatnih korporacija, stiže odmazda. U Interpolovoj je akciji, naime, u Latinskoj Americi te u Europi "palo" 25 hakera koji su djelovali, sumnja se, pod krinkom operacije Anonymous. Znakovito, operacija je nazvana "skini masku" (unmask na engleskom), a pokrenuta je sredinom veljače, izvijestili su iz Interpola.

Zaplijenjeno je oko 250 računala i razne opreme te mobitela. Pretraženo je 40 prebivališta diljem 15 gradova u Argentini, Čileu, Kolumbiji te Španjolskoj. Uhićeni "anonimci" u dobi su od 17 do 40 godina, a među zaplijenjenim se stvarima nalaze i razne kredite kartice te gotovina.

Grom u Španjolskoj

Četvero navodnih aktivista hakerske skupine Anonymous uhićeno je u Španjolskoj u zajedničkoj operaciji "Grom" španjolske policije i Europola, prenosi Public Service Europe. Uhićenike se tereti za niz hakerskih napada na internetske stranice španjolske policije i objavljivanje osobnih informacija španjolskih policajaca na internetu.

Jedan od uhićenih, poznat pod nadimkom Grom, navodno je odgovoran za vođenje nekih od sigurnih komunikacijskih kanala Anonymousa. U Europolu tvrde da su serveri korišteni u te svrhe pripadali tvrtkama sa sjedištima u Češkoj i Bugarskoj iako je njima daljinski upravljano iz Španjolske.

Operacija je bila povezana i sa zločinima počinjenima u Južnoj Americi koje također istražuje španjolska policija u suradnji s Interpolom. Europol javlja da će nastaviti s istragama te da će uslijediti i nova uhićenja.

Komentara 31

US
U sridu
13:19 29.02.2012.

Nikada niti jedna vlast nije mogla protiv naroda,pa nece ni sada.

DR
drznedaj
18:23 28.02.2012.

Nitko nije anonymous. Anonymous je pokret i ime koje moze svako koristit. NEma hijerarhije, nema stalnih clanova. Anonymous nije organizaciju

TR
trigger
21:00 28.02.2012.

eto , josipović se naljutio , malo je s tim naočalama i bio tajnovit ovih dana ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije