Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cyber napad

Hakeri iz Anonymousa srušili internetsku stranicu CIA-e?

anonymous grčka
Foto: Anonymous/Youtube
1/3
10.02.2012.
u 22:23

Posljednji je to u nizu napada na internetske stranice raznih državnih institucija koje poduzima ova hakerska skupina.

Hakeri povezani sa skupinom Anonymous na svom su twitter profilu objavili kako su "srušili" službene internetske stranice američke obavještajne agencije CIA-e, prenosi Washington Post

Posljednji je to u nizu napada na internetske stranice raznih državnih institucija koje poduzima ova hakerska skupina. Iako nisu naveli konkretan razlog rušenja CIA-ine stranice, do sada su napadali državne institucije, među ostalim, zbog neslaganja s prijedlozima antipiratskih zakona u SAD-u (tzv. PIPA i SOPA), a njihovi članovi sudjeluju u organizaciji sličnog europskog zakona (ACTA).

Hakeri su jučer srušili i internetsku stranicu hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, a i taj se napad pripisuje skupini Anonymous. Nakon toga, iz Ureda predsjednika poručili su kako će "poduzeti potrebne korake da spriječe daljnje napade", a hakeri su najavili novi napad za subotu.

Ključne riječi

Komentara 18

OB
-obrisani-
22:54 10.02.2012.

sve je to program CIA-e,eeheheehehheh isto ko i Facebook twitter itd.

SN
snovakor
23:03 10.02.2012.

Ameri i cijeli svijet će se sam gurnuti u ponor , a za sve to su krivi političari, jer ništa na ovom svijetu ne rade više s pameću, nego samo zbog koristi i igre novca. Politika je ta, koja će uništiti ovaj svijet i sve brže idemo u tom smijeru !!

OL
olovka
22:46 10.02.2012.

Zar mora da se napise \"konkretan razlog rusenja \" . Pa CIJA rusi i ubija sve redom ,pa zasto ne i njih , barem na ovaj nacin.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije