Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kandidat za ministra

Hajdaš: Ne bojim se da će me Čačić i Linić pojesti, nisam ja torta

Hajdaš Dončić i Holy pustili u pogon peć za staklo (1)
Matija Topolovec/PIXSELL
05.04.2012.
u 12:48

– Prioriteti kao novom ministru bit će mi željeznica i širokopojasni internet, no o svemu ću vam više moći reći nakon 18. travnja kad bi me Hrvatski sabor trebao i potvrditi – kazao je Hajdaš Dončić.

– Žao mi je što ministar Komadina odlazi s ministarskog mjesta jer vjerujem da bi bio dobar ministar. Trudit ću da opravdam povjerenje premijera Milanovića koje mi je dano i ne bojim se novih izazova. Otvoreno ću voditi ministarstvo kao što sam otvoreno vodio i Krapinsko-zagorsku županiju. Prioriteti kao novom ministru bit će mi željeznica i širokopojasni internet, no o svemu ću vam više moći reći nakon 18. travnja kad bi me Hrvatski sabor trebao i potvrditi – rekao je danas budući ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić na svečanosti zabijanja posljednje cigle u svod peći u zagorskoj tvornici stakla Vetropack Straža u Humu na Sutli, investiciji vrijednoj 170 milijuna kuna.

Upitan je li kompetentan za vođenje Ministarstva koje u svom sektoru, među ostalim, ima i pomorstvo i ne boji li se da će ga “jači i iskusniji” ministri Čačić i Linić “pojesti” kao što su “pojeli” i ministra Komadinu, Hajdaš Dončić je rekao kako je odlika svakog dobrog ministra da se okruži dobrim timom stručnjaka. Čačića i Linića se ne boji jer su to njegovi dobri kolege. “Pa nisam torta da me jedu” – rekao je Hajdaš Dončić.

Dodao je da je svjestan kako je ušao u veliko, kompleksno i složeno ministarstvo, no nada se da će biti uspješan.

– Odlazim za ministra iako sam rekao da ću ostati župan. No u životu postoje prekretnice i upravo je ovo jedna takva prekretnica i iznenadan događaj. Kao novi ministar znam da je Zagorje dosad bilo zapostavljeno i prometno izolirano, no to ne znači da će Zagorje kada preuzmem svoju dužnost biti privilegirano. Hrvatska je, naime, mozaik regija. Želja mi je izgraditi sustav, a ne da se radi po “babi i stričevima” i poznanstvu – rekao je Siniša Hajdaš Dončić.

Na pitanje o teškoj i rijetkoj bolesti sarkoidozi, rekao je da ju je prebolio, da svi nalazi sada pokazuju da je zdrav, živi zdravim načinom života, redovito vježba, tri puta tjedno pliva, u dobroj je fizičkoj kondiciji i osjeća se potpuno spremnim za novu funkciju.

Ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy, koja je bila i “krsna kuma” novoj peći, rekla je da se nada kako će i Vetropack Straža njenu ministarstvu biti od velike pomoći u novim mjerama i zakonskim rješenjima pri sortiranju otpada. Naime, sada u Hrvatskoj manje od 50 posto stakla završava u reciklaži, a sve ostalo u legalnim ili divljim deponijima smeća, a cilj je ministarstva dostići Austriju koja reciklira čak 96 posto svog otpadnog stakla.

Komentara 60

Avatar ReTuRn Of ThE AlieN
ReTuRn Of ThE AlieN
13:20 05.04.2012.

Pih, koga ovaj farba? Bit će onako kako kaže T-com i banke

EX
explorer
13:20 05.04.2012.

Nekad su kline u Straži predsjedinici zabijali.

ZO
zoki5
16:03 05.04.2012.

Ne ti nisi za njih torta,već krempita

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije