Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
loša nabava

Hajdaš Dončić poništio nabavu luksuznog Passata za HŽ

'VW-Passat_b7_sedan'
VW
Autor
Marko Biočina
11.09.2012.
u 22:00

Ministar pravilnikom za javna poduzeća misli stati 
na kraj skandalima u nabavi vozila

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić naredio je hitno poništavanje namještenog natječaja za nabavu luksuznog automobila, koji je prošlog tjedna raspisao HŽ Putnički prijevoz.

Kako je prvi izvijestio Večernji list, u HŽ-u su raspisali 320.000 kuna vrijedan natječaj, uz tehničku dokumentaciju koju je jedino mogao zadovoljiti VW-ov Passat. Osim činjenice da je natječaj javne nabave bio namješten, u javnosti je skandaloznim ocijenjeno to da su u gubitašu poput HŽ-a tražili automobil s iznimno luksuznim paketom opreme koja je potpuno neprilična službenom automobilu – kao što je sportski ovjes i spušteno podvozje.

Kako to nije prvi put da su menadžeri javnih poduzeća koja posluju u njegovu resoru bili akteri takve nezakonite javne nabave, ministar je cijeloj praksi odlučio stati nakraj. Tako bi, kako se doznaje, uskoro Ministarstvo trebalo donijeti posebni pravilnik koji će odrediti sve aspekte nabave službenih vozila u javnim poduzećima.

– Ministarstvo je stalno suočeno sa skandalima i mora nepotrebno trošiti vrijeme na njih. Sada će se točno znati tko i kako smije naručiti automobil i koje vrijednosti. Tko prekrši te uvjete, bit će oštro sankcioniran – kaže izvor iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

>>HŽ nabavlja još 14 novih limuzina za svoje direktore

Komentara 97

VA
vlad_antoine
22:07 11.09.2012.

Dacia Logan za sve - osnovna, bez klime. Na relacije manje od 2 km mogu i pješke. Bicikl je bolje rješenje... u javni prijevoz neće moći uči s obzirom na stroge kontrole

OS
osica
22:12 11.09.2012.

dobro ste napravili ministre - no šteta je već učinjena. Ako se zna da su promjenjene gotovo sve uprave u javnim poduzećima - pozivali ste se na njih kao spasioce, zbog enormnih gubitaka i potrebe sređivanja stanja, smanjenja troškova - - sređivanja tih poduzeća - kad tamo - došli isti "oni vam tamo nešto petljaju iza leđa - i to za sebe - vozili bi se u finim autima a nebi baš radili" , a onda vi "vadite fleke"

IV
Ivo34575
22:03 11.09.2012.

tako treba, kaj si oni zamišljaju gubitaši jedi, puntića ili unića im dati da voze, pa će se koncentrirati na posao, a ne na luksuz.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije