Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar u splitu

Hajdaš Dončić: Početak gradnje pelješkog mosta najranije 2014.

'13.09.2012., Zagreb - U Banskimi dvorima odrzana je danas redovita sjednica Vlade RH. Sinisa Hajdas Doncic. Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
'Patrik Macek/PIXSELL'
24.09.2012.
u 18:03

Od datuma ulaska Hrvatske u Europsku uniju postoji mogućnost financiranja radova u iznosu od 80 posto, rekao je ministar.

Ministar prometa, pomorstva i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić rekao je danas u Splitu da gradnja pelješkog mosta nije upitna, ali da je pitanje kada će početi gradnja. Tvrdi da bi u najboljem slučaju to moglo biti 2014. godine, prenosi portal Dalmacija News.

Ministar smatra da su zaustavljanjem gradnje pelješkog mosta zapravo od stečaja spasili izvođače: Konstruktor, Hidroelektru i Vijadukt.

>>BiH o tome hoće li dopustiti most niži od 55 m: Sve je stvar dogovora

– Raskinuli smo štetan ugovor i time smo spasili Konstruktor Hidroelektru i Vijadukt od stečaja jer ne moraju plaćati činidbenu garanciju. U razgovorima s potpredsjednikom Europske komisije utvrđeno je da dio Jadransko-jonske trase obuhvaća i gradnju pelješkog mosta, a za prometno povezivanje hrvatskog juga odobreno nam je 200 tisuća eura. Od datuma ulaska Hrvatske u Europsku uniju postoji mogućnost financiranja radova u iznosu od 80 posto – rekao je Hajdaš Dončić.

>>Ministar prometa BiH Hadžić: Niži pelješki most nije prihvatljiv!

Komentara 9

OB
-obrisani-
18:26 24.09.2012.

Peljeski most graditi je najpametnija odluka bilo koje vlade , ma koliko ona kostala !! Gradite taj projekat hrvatski narod ce biti zahvalan ! Povijes ce pokazati da nismo pogrijesili sa ovim projektom !

M1
marin_11
18:51 24.09.2012.

Samo da se ne zaboravi - ovaj gore na slici je prije samo 2 mjeseca dogovarao koridor kroz poludržavu Bosnu a za Pelješki most je rekao da je to "nacionalistička glupost" !!!

Avatar SMRT BOLJŠEVIZMU
SMRT BOLJŠEVIZMU
18:12 24.09.2012.

ček....nekaj sam propustil kaj nije više koridor? kaj nisu više uštede u pitanju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije