Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI ČLAN VLADE

Habijan i službeno preuzeo Ministarstvo gospodarstva: 'Idemo raditi, nema druge!'

Zagreb: Damir Habijan službeno preuzeo ministarstvo gospodarstva
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/7
21.12.2023.
u 09:51

Habijan dolazi na mjesto Davora Filipovića, ministra gospodarstva koji je smijenjen nakon što su u javnost dospjele informacije koje su kompromitirale njegovog savjetnika Juricu Lovrinčevića i otvorile novu aferu, "Mrežu".

U Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja u četvrtak je službeno obavljena primopredaja dužnosti između novoimenovanog ministra gospodarstva i održivog razvoja Damira Habijana i državnog tajnika Hrvoja Bujanovića. - Idemo raditi, nema druge. Sve će biti na vrijeme, sad idemo raditi - izjavio je kratko Habijan.

U srijedu, nakon polaganja prisege u Saboru, poručio je da u budućem, kao i u dosadašnjem radu, bilo kakve nepravilnosti, nepodopštine ili nezakonitosti kod njega "ne prolaze". - Prvo ide skeniranje cjelokupne situacije, razgovor s najbližim suradnicima od državnih tajnika i osoba koje vode pojedine mini-resore unutar Ministarstva. S obzirom na obim Ministarstva, želim dobiti potpuni uvid - kazao je.

- Prvi potezi su dva akcijska plana koja su bitna za gospodarstvenike u smislu administrativnih rasterećenja od nekih 260 milijuna eura te smanjenja neporeznih i parafiskalnih davanja u iznosu od 132,7 milijuna eura - najavio je Habijan prve ministarske korake.

Habijan dolazi na mjesto Davora Filipovića, ministra gospodarstva koji je smijenjen nakon što su u javnost dospjele informacije koje su kompromitirale njegovog savjetnika Juricu Lovrinčevića i otvorile novu aferu, "Mrežu".

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Plenković o Habijanu: 'On je ukopčan, ne stavljamo nekoga tko ne prati igru'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije