Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije platila kaznu

Haaški sud izdao nalog za uhićenje Florence Hartmann

'unutrasnja zagreb, 09.11.2007. florence hartmann, knjiga, mir i kazna  snimio Patrik Macek'
'Patrik Macek'
16.11.2011.
u 19:36

Bivšoj glasnogovornici tužiteljstva prijeti sedmodnevna zatvorska kazna zbog nepoštovanja suda

ICTY je izdao nalog za uhićenje bivše glasnogovornice tužiteljstva Florence Hartmann, zbog neplaćanja kazne od 7000 eura koja joj je dosuđena 2009. godine zbog nepoštovanja suda.

Kako piše BBC, Hartmann tvrdi da je novac uplaćen na francuski račun, ali sud tvrdi suprotno. Sada joj prijeti sedmodnevna kazna zatvora.

– Ovime upućujemo i ovlašćujemo Republiku Francusku da Florence Hartmann pronađe, uhiti, zadrži i odmah preda sudu – piše u priopćenju suda.

Francuska novinarka, koja je za Haaški sud radila šest godina, do 2006., kažnjena je zbog toga što je u svojoj knjizi "Mir i kazna" u jednom članku otkrila povjerljive dokumente o umiješanosti srbijanske vlade u rat u BiH, odnosno o suđenju Slobodanu Miloševiću.

Komentara 66

VO
VolimZagreb
18:23 18.11.2011.

Ovaj sud je na kraju stvarno simurija za sve osim onih jadnika koje je nevine osudio i utamničio. A tu smo u dobroj mjeri mi Hrvati u većini.

Avatar flegmatik
flegmatik
19:52 16.11.2011.

Florence, idi radije u buksu. Sedam somova eura nije mala para, a boravkom u zatvoru ces si priskrbiti status mucenice.

Avatar H/S/P
H/S/P
07:59 17.11.2011.

Ona nije nista vaznog sad izdala a sta se nije znalo pa kazna. Koliko bi morao biti onda Mesic kaznjen za veleizdaju Hrvatske i HR naroda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije