Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Gvineja: Vojska siluje žene na ulicama, ubijeno 130 prosvjednika

gvineja
AFP
29.09.2009.
u 14:05

Vojska prosvjednike napada bajunetama, a žene ponižava silovanjima i prisilnim razodijevanjem do gola nasred ceste, izvijestila je udruga Human Rights Watch.

Na prosvjednike iz redova opozicije gvinejska vojska otvorila je vatru i ubila najmanje 128 osoba, objavila je udruga za ljudska prava.

Iz policije su izvijestili kao je ubijeno 87 osoba, ali lokalni aktivisti tvrde kao su podaci iz bolnica pokazali puno veći broj.

Američka udruga za ljudska prava Human Rights Watch izvijestila je kako je dobila informacije da vojska prosvjednike napada bajunetama i suzavcem, a žene ponižava silovanjima i prisilnim razodijevanjem do gola nasred ceste.

Vođa hunte kapetan Moussa Dadis Camara negirao je optužbe o seksualnom zlostavljanju.

Prosvjedi, na kojima se okupilo 50 tisuća ljudi, započeli su zbog glasina da se Camara planira kandidirati za predsjednika na izborima u siječnju sljedeće godine.

Komentara 6

AN
ankicascreiber
14:49 29.09.2009.

grupa huligana u maskirnim uniformama, suncanim naocalama, proglasila se generalima i braniteljima nacionalnih intersa. Ubijaju, pljackaju, siluju, svercaju. To samo ima u africi, bliskom istoku i balkanu.

RA
rakun235
15:34 29.09.2009.

ankica ova gvineja me poseca na hrcecijo ispred 15 godina

PU
pulari
14:35 29.09.2009.

Nesme nitko da vas bije sem nase milicije,eto to me podsjeca na Milosevica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije