Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STANJE U PROMETU

Gužve u prometu diljem zemlje, na granici se čeka satima

Zagreb: Pojačan promet prema moru
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/5
17.07.2021.
u 14:47

S Brača prema Makarskoj u dvije dopodnevne i dvije poslijepodnevne plovidbe trajekt je bio popunjen, a 20-ak slobodnih mjesta za vozila ostalo je za plovidbu iz Sumartina u 20 sati.

Zbog gustog prometa usporeno se vozi u isprekidanim kolonama u pokretu na pojedinim dionicama autocesta, a na većini graničnih prijelaza zabilježena su višesatna čekanja na ulasku i izlasku iz Hrvatske, javio je Hrvatski autoklub (HAK).

Po izvješću u 14,15 sati, na autocesti A1 između čvorova Vrpolje i Šibenik (na 323km) u smjeru Zagreba, zbog prometne nesreće, vozi se jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine 60 km/h. 

Zbog gustog prometa usporeno se vozi u isprekidanim kolonama u pokretu na pojedinim dionicama autocesta: autocesti A1 pred naplatnom Lučko kolona vozila u smjeru Zagreba duga je oko 4 km, a pred Demerje oko 6 km, usporeno u koloni vozi se između čvorova Lučko i Bosiljevo II, i između čvorova Otočac i Gornja Ploča u oba smjera.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, od naplatne postaje Trakošćan do graničnog prijelaza Macelj kolona vozila u pokretu u smjeru Slovenije duga je oko kilometar, u smjeru Zagreba vozi se usporeno u isprekidanim kolonama na pojedinim dionicama u zoni radova suženim kolnikom.

Na autocesti A7 na graničnom prijelazu Rupa u smjeru Slovenije kolona vozila u pokretu duga je oko 1+800km; na Istarskom ipsilonu u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija kolona vozila u pokretu duga je oko 7 km. Zbog veće gustoće prometa mogući su povremeni zastoji i vožnja u koloni autocesti A7 između čvorova Diračje i Orehovica u oba smjera; autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Bosiljevo II u smjeru Zagreba; duž jadranske obale na prilazima turističkih gradova i mjesta; u trajektnim lukama i pristaništima; na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi prema privremeno postavljenoj signalizaciji.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zbog vjetra zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle, vozila s kamp prikolicama (I.skupinu vozila). Jak vjetar povremeno i mjestimice usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između čvora Kikovica i tunela Tuhobić, i autocesti A1 između južnog dijela tunela Sveti Rok i vijadukta Božići, te na cestama u priobalju.

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru, Dalmaciji, te na širem riječkom području, a mogući su i odroni zemlje i kamenja.

Zbog loših vremenski uvjeta, u prekidu su katamaranska linija  Pula-Susak-Mali Lošinj-Ilovik-Silba-Zadar te brodska linija Zadar-Preko.

Makarska: Vrhunac ljeta s gužvama u prometu

Špica je turističkog ljeta pa je i treći srpanjski vikend u znaku  pojačanog prometa na cestama Makarskog primorja i u trajektnim pristaništima. Na državnoj cesti D8 vozi se u dužim isprekidanim kolonama, bez većih zastoja i ograničenja, a manje gužve stvaraju se na prilazima turističkim mjestima.

Na cesti Makarska-Vrgorac nema značajnijeg povećanja prometa dok je na brzoj cesti od Baškog Polja do tunela Sveti Ilija u Bastu te nadalje do ulaza na autocestu kod Zagvozda promet pojačan i odvija bez zastoja i ograničenja.

Trajekt Pelješčanka na liniji Makarska-Sumartin u dvije dopodnevne i prvoj poslijepodnevnoj plovidbi bio je popunjen, a dio putnika i vozila ostao je čekati za preostale dvije plovidbe, u 18 sati za kada je ostalo tek jedno slobodno mjesto ili 21 sat za koju plovidbu ima samo 15 slobodnih mjesta, doznaje se u poslovnici riječke Jadrolinije.

S Brača prema Makarskoj u dvije dopodnevne i dvije poslijepodnevne plovidbe trajekt je bio popunjen, a 20-ak slobodnih mjesta za vozila ostalo je za plovidbu iz Sumartina u 20 sati.    

Na liniji Drvenik – Sučuraj neprestano plove dva trajekta, čekanje na ukrcaj u Drveniku je oko sat i pol vremena, dok za povratak s Hvara čekanja na ukrcaj prema kopnu je do sat vremena. Inače, u Makarskoj danas boravi više od 10,5 tisuća turista što je znatno više nego lani, odnosno 80 posto u odnosu na isto vrijeme 2019., rekordne turističke godine. Najbrojniji su Poljaci, Česi, gosti iz susjedne BiH i Nijemci.

Dobra popunjenost smještajnih kapaciteta, kako hotelskih tako kuća za odmor i obiteljskog smještaja bilježi se i u ostalim mjestima na Makarskom primorju.

 

Komentara 1

EP
Epil
16:21 17.07.2021.

Drzavno medijska lazna propaganda! U okolici sam Zadra, kad sam se prijavljivao u turistickom uredu mi kazu da je do sad, a to je bio 15.07, cak 60% manje nego 2019, sto se i vidi, ne treba tu nikakva statistika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije