Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najava

Grubišić - Bit ću gradonačelnik Splita ako to narod želi

ivan grubisic
arhiva VL
21.10.2012.
u 15:34

Odluku još nisam donio, niti ću je donijeti sam, ali ako se procijeni nakon istraživanja različitih stranaka i odluke senata našeg saveza, prihvatit ću i taj drugi križ.

Nakon gotovo 10 mjeseci u Saboru don Ivan Grubišić gostovao je u nedjelju u emisiji \"Nedjeljom u 2\", gdje je potvrdio da bi se mogao kandidirati za splistkog gradonačelnika ili župana, ukoliko to \"narod želi\", jer ako papa može voditi Crkvu s 85 godina, zašto i on ne bi mogao kad je gotovo deset godina mlađi biti gradonačelnik.

- Odluku još nisam donio, niti ću je donijeti sam, ali ako se procijeni nakon istraživanja različitih stranaka i odluke senata našeg saveza, prihvatit ću i taj drugi križ. Prema istraživanju dvaju najvećih stranaka naša lista vodi za gradsko vijeće, a ja 51:31 za župana - rekao je don Ivan Grubišić, dodavši kako nikako ne bi sam upravljao Splitom, nego bi pronašao tim suradnika u svome Savezu za građansku inicijativu, kojega npr. u Splitu čini 64 posto članova s visokom školskom spremom. A kad bi postao gradonačelnik, izgradio bi luku za kruzere.

Problem Hajduka riješio bi tako što bi \"spustio loptu\" i ne bi dopustio da problem rješava ulica, već da se riješe nakon podrobne analize.

- Hajduk je jama bez dna. Mnogo novca nestalo je da nitko ne zna gdje, jer se ne vodi statistika, prihodi i rashodi, kako se već radi u Hrvatskoj - kaže Grubišić.

On se založio i za ukidanje povlaštenih mirovina u krizi, na koje se troši 8,5 milijuna kuna, a sam još nije dobio ni lipe svoje mirovine od Crkve, pa ga spašava saborska plaća, premda za rad u Saboru kaže da je \"uspavanka\", jer je sabor mašinerija za izglasavanje zakona, a ne živi u skladu s potrebama društva.

- Kolega i ja uzimamo dvije prosječne hrvatske plaće, a ne cijelu saborsku plaću. Ja od toga stipendiram jednu djevojku s 1.500 kuna i pomažem tri samohrane majke s djecom koji su podstanari. Može se biti dobar političar i dobar čovjek, a ne samo raditi za saborsku plaću - tvrdi on.

Za premijera Milanovića rekao je da je dobio dojam da je školovan i da je uvjeren da dobro radi, premda ga je upozorio da bi on drukčije te da su mu izjave prebrze i prenagle, što nije dobro i što mu šteti. A za potpredsjednika Vlade Čačića kazao je da je prije o njemu misilio mnogo pozitivnije te da će biti karika koja će voditi Hrvatsku naprijed, no \"nakon obećanja koja često daje a nema učinaka, sve sam manje opredijeljen za njegov stil vođenja ministarstva\".

Komentara 31

AT
atomised
15:53 21.10.2012.

Dakle, drugim riječima, čovjek nema izborni program. Niti zna što bi želio ostvariti. Al, eto, "narod" ga nuka da čovjek istupi. A on će, kao veliki služitelj narodu, ispunit istom želju. Što slijedi po izboru, ne znamo.

DU
Deleted user
16:08 21.10.2012.

Don Ivane, ako donesete odluku i kandidirate se, građani Splita će Vas izabrati velikom većinom, jer mislim da us već odavno uvidjeli kakav propust su učinili izabravši Keruma. U tom slučaju mi iz Zagreba ćemo im jako zavidjeti.... Držite se, i sretno Vam bilo!

ZA
zagrebHR
15:52 21.10.2012.

bravo Grubišiću, svi su oni isti, zato je i don Grubišić favorit izbora jer ljudi vide da su svi oni isti, i SDP i HDZ i Kerum koji ni ne dolazi na posao jer ga nije briga, ima on važnijih "poslovnih" stvari

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije