Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE POŠTEDIO NI MOŽEMO

Grmoja žestoko kritizirao Plenkovića i Domovinski pokret: 'To je glas za korupciju'

Šibenik: Konferencija za medije koalicije Most-Hrvatski suverenisti - Nezavisna lista mladih
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
12.04.2024.
u 11:29

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u četvrtak da će HDZ na izborima 17. travnja ponovno dobiti povjerenje hrvatskog naroda, i to uvjerljivije nego 2016. ili 2020., a birače Domovinskog pokreta i Mosta pozvao da se "vrate matici" odnosno HDZ-u.

Saborski zastupnik i kandidata Mosta za premijera Nikola Grmoja komentirao je na društvenoj mreži X-u (nekadašnji Twitter) jučerašnje izjave premijera Andreja Plenkovića iz Osijeka gdje je pozvao birače Mosta i Domovinskog pokreta da se vrate HDZ-u, ali i priopćenje Domovinskog pokreta koji tvrde da će Most ako dobije dovoljan broj mandata slagati Vladu s SDP-om i Možemo.

"Odgovor na Plenkovićevu poruku iz Osijeka, DP-ovo priopćenje od jutros i na izjave koje dolaze iz Možemo: Glas za Možemo i SDP je glas za ilegalne migrante, zamjenu stanovništa i globalističke politike, glas za DP je glas za tajkune, korupciju i mutne interese, a glas za Plenkovića je glas za sve nabrojano!", napisao je Grmoja.

 

Reakcija na izjavu

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u četvrtak da će HDZ na izborima 17. travnja ponovno dobiti povjerenje hrvatskog naroda, i to uvjerljivije nego 2016. ili 2020., a birače Domovinskog pokreta i Mosta pozvao da se "vrate matici" odnosno HDZ-u. Upozorio je kako je 2019. na predsjedničkim izborima ljevica iskoristila birače Domovinskog pokreta i Mosta, koji nisu poklonili povjerenje Kolindi Grabar Kitarović, već su doveli Zorana Milanovića na Pantovčak.

Grmoja se u svojem tvitu osvrnuo i na priopćenje Domovinskog pokreta. Naime, DP se u jutrošnjem priopćenju, kojeg prenosimo u cijelosti, osvrnuo isto na poziv predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića biračima Mosta i Domovinskog pokreta.

"Andrej Plenković sinoć iz Slavonije, koju je uspješno skupa s Milanovićem iselio, poručuje Hrvatima da ne raspršuju svoje glasove na desnici. Za koga bi trebali glasovati? Za Plenkovića i Milorada Pupovca, koji otvaraju 40 hajdučkih spilja u Hrvatskoj za širenje Srpskog sveta? Za Plenkovića i cijelu bulumentu kadrova iz propale države koji sprečavaju povratak Hrvata u svoju Domovinu? Za Plenkovića koji financira velikosrpsku literaturu i Pupovčeve antihrvatske medije?

Građani, vi koji volite Hrvatsku, ne dopustite im da vas opet prevare, ne nasjedajte na njihovu mimikriju. Plenković i Milanović, vidi čuda, par dana pred izbore postaju politički Hrvati. A nakon što poberu glasove, nastavljaju s politikom onemogućavanja povratka i tjeranja Hrvata iz vlastite zemlje. Most, nažalost, treći put na parlamentarnim izborima igra za protuhrvatsku opciju. Prvi put je možda bilo slučajno, Božo Petrov i Nikola Grmoja bili su neiskusni i naivni. Drugi put je možda bilo slučajno, nisu još naučili, ali treći put više ne može biti slučajno. Još je gora činjenica da namjeravaju sastavljati nakon izbora, ako dobiju dovoljno mandata, vladu sa SDP-om i Možemo.

Protivljenjem zajedničkom izlasku na izbore izravno pogoduju SDP-u i lijevoj opciji, kao i HDZ-u u nekim izbornim jedinicama. Taj rasap glasova koštao je suverenističku opciju na prošlim izborima pet (5) saborskih mandata i omogućio Plenkoviću formiranje vlade s Pupovcem. Građani, vi koji volite Hrvatsku, ne dopustite im da vas opet prevare, glas za Most je glas za SDP i Možemo, a u drugom koraku za Plenkovića i Pupovca. Glas za Domovinski pokret je glas za povratak Hrvata i prosperitetnu i jaku Hrvatsku", priopćili su iz Domovinskog pokreta.

VIDEO

Komentara 4

TI
Tinček
12:33 12.04.2024.

Bravo grmoja. Most će sam sa sobom u koaliciju. Vi ste glas za svoje saborske plaće.

LL
lijepa_li si
16:52 12.04.2024.

bezgranična je sujeta glavešina svih desnih stranaka. nažalost mlate se međuse, gubeći 10% glasova, ostaju marginalni, dok im pijoniri, omladinci i samoupravljači kroje sudbinu. tužno i zalosno. glede i unatoč imaju moj glas, jer peče me savjest da sam davao glas za manoliće, mesiće, kosor i ostale ,,ljute desničare,,

Avatar film
film
16:11 12.04.2024.

na prošlim izborima sam glasal za most ali su me razočarali kad su bili protiv obuke urajinskih vojnika... sad idem na sigurno i glasam za hdz....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije