Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrijeme

Grmljavina i pljuskovi na 33 stupnja, od utorka opet svježije

gradjani
Arhiv VL
Autori: hd, lk/VLM
12.06.2010.
u 17:43

U Hitnoj mole roditelje da u automobilima po ovim vrućinama nipošto ne ostavljaju djecu.

I u nedjelju će temperature biti od 28 do 33 stupnja, ali na zapadu i u gorskim krajevima očekuju se grmljavina i pljuskovi, koji mogu biti i izraženiji. Na zapadu bi zamjetnije osvježenje trebalo biti u utorak, s temperaturom oko 23 stupnja.

Poslije vrućina i u zagrebačkom Maksimiru izmjerenih 31 Celzijev stupanj, mnogi građani potražili su pomoć liječnika ili čak na trgovima i ulicama kolabirali. Tako su jučer djelatnici Hitne pomoći imali pune ruke posla, i to ne samo sa starijim građanima već i s mlađima. Liječnici upozoravaju srčane bolesnike, visokotlakaše i dijabetičare da izbjegavaju izlazak iz kuća i stanova između 10 i 17 sati.

– Zanimljivo je kako rijetko našu pomoć potraže radnici koji po tim vrućinama moraju raditi. Oni već znaju pravila kojih se strogo pridržavaju – kažu u Hitnoj. A pravila doista nije teško upamtiti – pijte u danu dvije litre tekućine, čak i onda kad niste žedni, pojedite nešto slano i zaštitite glavu kapom.

U Hitnoj mole roditelje da u automobilima po ovim vrućinama nipošto ne ostavljaju djecu, čak i ako misle da će se vratiti za minutu.

Komentara 1

Avatar Mikro
Mikro
23:14 12.06.2010.

A šta da šljakeri rade moraju šutit, trpit i raditi! Takav nam je horoskop.Ja sam onako sa viška kilama pa mi to znojenje i pomalo i pomaže da skinem koju kilu ŠUTI I TRPI!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije