Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A MOGLI SMO...

Greenpeace postarao svjetske čelnike

Dimitri Medvedev
Foto: Greenpeace
1/3
04.12.2009.
u 17:59

Na plakatima kojima poziva na hitne mjere protiv klimatskih promjena, Greenpeace je prikazao kako će izgledati svjetski čelnici kad se budu ispričavali zbog katastrofe koju su mogli zaustaviti.

Da bi upozorili na važnost odluka koje će o globalnom zatopljavanju biti donesene na sastanku u Kopenhagenu, u Greenpeaceu su se odlučili napraviti plakate na kojima se vide digitalno postarani najveći svjetski čelnici.

Angela Merkel, Barack Obama, Jose Louis Zapatero, Dimitri Medvedev i drugi čelnici svijeta prikazani su kako se skrušenih lica 2020. skrušeno ispričavaju zbog katastrofalnih klimatskih promejana, s tekstom: "Žao mi je! Mogli smo zaustaviti klimatske promjene... ali nismo". Ispod toga je poziv za Kopenhagen 2009.: "Djelujte sad – promijenite budućnost!"

Drugim riječima, apstraktni koncept opasnosti u budućnosti dobio je vrlo konkretan oblik: ako sad ne učiinite nešto, političari, za desetak godina ćete se ovako skrušeno ispričavati zbog katastrofe koja se mogla izbjeći.

Naravno, plakati su namijenjeni običnim građanima, da bi kod njih izazvali svijest o opasnosti klimatskih promjena; svim političarima se živo fućka za to što će biti 2020., kad nikom od njih neće biti aktualan reizbor....

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije