Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gredelj:

Gredelj: Ovo nije suđenje HDZ-u, nego vođenju stranke do 2009.

Vladimir Gredelj (1)
Foto: Antonio Bronic/PIXSELL
1/9
11.11.2011.
u 08:44

HDZ nije zločinačka organizacija, nego stranka koja je stvorila Hrvatsku, rekao je Vladimir Gredelj.

– Ovo nije suđenje ni stranci niti HDZ-u, već načinu vođenja stranke od 2003. do srpnja 2009. Odbacujem sve teze da bi HDZ imao ikakve koristi od pojedinaca koji su počinili kaznena djela. HDZ samo trpi štetu, materijalnu i drugu, a one priče da su svi sve znali šire oni koji žele diskreditirati i u blato uvući Jadranku Kosor i stranku. HDZ nije zločinačka organizacija, nego stranka koja je stvorila Hrvatsku – rekao je Vladimir Gredelj nakon što je s Damirom Sesvečanom pola sata bio na ispitivanju u USKOK-u. Damir Sesvečan, bivši predsjednik MIP-a kojeg je HDZ označio kao predstavnika pravne osobe, i Vladimir Gredelj, odvjetnik HDZ-a, u USKOK su stigli nešto prije 13 sati.

Nevenka Jurak, vlasnica poduzeća Fimi media, preko kojeg je, kako se sumnja, izvlačen novac za crne fondove HDZ-a, jutros u 8.45 sati u pratnji svojih odvjetnika Ive Farčića i Krešimira Vilajtovića ušla je u USKOK gdje je dodatno ispitana nakon USKOK-ova proširenja istrage u slučaju Fimi media. Jurak se na ispitivanju zadržala oko 45 minuta, a po izlasku je njezin odvjetnik Ivo Farčić kazao:

– Dali smo iskaz u odnosu na proširenje istrage u ovom predmetu. Vjerujem da je naša funkcija u ovom predmetu time gotova. Činjenično i okolnosno iskazivali smo i odgovorili na sva pitanja.

Svoj iskaz trebala bi dati i bivša blagajnica HDZ-a Branka Pavošević.

USKOK u proširenom nalogu za provođenje istrage od 25. listopada 2011. sumnjiči Nevenku Jurak, Ivu Sanadera, Branku Pavošević, Ratka Mačeka i Ivana Jarnjaka da su se povezali u zajedničko djelovanje kako bi preko Fimi medije iz državnih poduzeća izvlačili novac. USKOK sumnja da je dijelom tog novca financiran HDZ. Sumnja i da je na navedeni način HDZ-u pribavljena imovinska korist od najmanje 30 milijuna kuna te kako je Sanader pribavio imovinsku korist od najmanje 15 milijuna kuna. U sklopu proširenja istrage prije dva dana u USKOK-u su iskaze dali Ivan Jarnjak, bivši tajnik stranke, i Ratko Maček, bivši glasnogovornik Vlade i HDZ-a.

Njih su dvojica svoje iskaze davali satima, a po izlasku iz USKOK-a njihovi su odvjetnici tek rekli da su aktivno iznosili obranu i odgovarali na sva pitanja. Nevenka Jurak kao i Branka Pavošević već su ranije u USKOK-u saslušane kao osumnjičene osobe. Na jednom od tih ispitivanja Pavošević je tužiteljima predala bilježnicu u kojoj su bile evidentirane sve isplate i uplate za crne fondove, a nakon što je dala taj iskaz, USKOK je donio nalog i proširenju istrage.

Komentara 416

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
03:41 12.11.2011.

Istina uvek izađe na Videlo UVJEK

OB
-obrisani-
18:20 11.11.2011.

rekoh mi jedan Srbin ako SDP pobjedi za njih nema mjesta u Hrvatskoj,heheheheheheheh

OB
-obrisani-
17:28 11.11.2011.

FRANJO -tata svih HRVATA;ehhehehehehehhe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije