Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grčka

Grčka vlada odobrila otpuštanje 15 tisuća državnih službenika u 2012.

Grčka
AFP/PIXSELL
06.02.2012.
u 21:14

Europska Unija i MMF traže od Grčke smanjenje potrošnje u različitim sektorima te osim otpuštanja zahtijevaju i smanjenje minimalne bruto plaće.

Nakon što je obećala da će smanjiti broj zaposlenika u državnom sektoru sa 750 tisuća na svega 150 tisuća do kraja 2015. godine, grčka koalicijska vlada odobrila je otpuštanje 15 tisuća radnika iz javnog sektora, prenosi aljazeera. Otpuštanje je moguće zbog novih zakona, a planira se da će se provesti tijekom godine.

Ovaj potez zaokret je u dosadašnjoj politici jer su do sada državni poslovi bili zaštićeni od krize i dok se sindikati protive otpuštanjima ministar zadužen za provođenje reformi Dimitris Reppas tvrdi da je smanjenje zaposlenika isključivo je u svrhu restrukturiranja ministarstava.

Europska Unija i MMF traže od Grčke smanjenje potrošnje u različitim sektorima te osim otpuštanja zahtijevaju i smanjenje minimalne bruto plaće.

Komentara 7

OR
orisis
21:28 06.02.2012.

Grci budu naravno pravili nerede a EU policija ih bude \"sredjivala\"...Nakaj su doshli...

OB
-obrisani-
23:33 06.02.2012.

Razmislite malo. Kako je moguce da danas nema novca za sluzbenike. Po %%%% ih je mnogo manje nego sto je bilo u vrijeme PRIJE kompjutera, kad je bilo dovoljno novca za sve. Gdje je nestao sav taj novac ? U U cije dzepove bez dna se sve to bogatstvo slilo ?

OB
-obrisani-
21:20 06.02.2012.

Hrvatska treba otpustiti 30 000 državnih službenika a mogu garantirati da će zaposliti bar 1 000 novih. Šteta nema više crtića: Laku noć Hrvatska

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije