Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AGONIJA ZAVRŠENA

Grčka dobiva novu vladu, premijer Papandreou pristao odstupiti

grčka, papandreou (1)
Foto: AFP/PIXSELL
1/8
06.11.2011.
u 17:01

Postignut je dogovor oko formiranja nove vlade. Premijer Papandreou konačno pristao odstupiti.

Aktualni premijer Grčke George Papandreou i najžešći oponent Antonis Samaras dogovorili su u nedjelju navečer u uredu predsjednika zemlje kako će se u ponedjeljak ujutro sastati te pokušati formirati novu vladu jedinstva. Papandreou je napokon pristao dati ostavku na mjesto premijera.

Čini se da je posredništvo grčkog predsjednika Karolosa Papouliasa urodilo plodom. Sastanak je trajao malo više od sat i pol, a odmah po završetku izdano je priopćenje o postignutom kompromisu.

Podsjetimo, ranije tijekom dana Papandreou je preko glasnogovornika svoje stranke poručio da će se povući s položaja ako koalicijska vlada bude uspostavljena. U slučaju da dogovor izostane, odstupanje sa dužnosti nije opcija.

Niti vođa najveće oporbene stranke Samaras nije pokazao volju za kompromisom. On je prije odlaska kod predsjednika još jednom potvrdio da odbija započeti pregovore o formiranju koalicijske vlade sve dok Papanderou službeno ne podnese ostavku.

Kada dođe do formiranja nove  vlade, ona će imati pokusni rok od četiri mjeseca prije raspisivanja izbora. Za ispražnjenu premijersku poziciju borit će se Petros Moliviatis i Loukas Papaimos dok će Evangelos Venizelos ostati na mjestu ministra financija. Predviđeno je da upravo on predstavlja Grčku na sastanku čelnika eurozone u ponedjeljak.

 

Komentara 51

Avatar flegmatik
flegmatik
22:56 06.11.2011.

Gospodin Lopov je napisao: \"jer kada narodu dojadi svi ce opet u Komuniste- radnicku partiju krenuti ... \" Ili u nacional-socijalisticku.

OR
ortak
17:25 06.11.2011.

Ono što nas čeka je isto kao i u Grčkoj, raščistiti i smanjiti državnu upravu i sve koji su na proračunu isto kao i vratiti novce u mirovinski fond, vojne invalide i povlaštene mirovine ne isplačivati iz mirovinskog fonda. Onda dolazi do sukoba radnika, seljaka i činovnika i umirovljenika ( vojnih invalida i povlaštenih umirovljenika).

OB
-obrisani-
18:42 06.11.2011.

ha,ha,ha koji bi to ludjak ZELIO preuzeti vlast u Grckoj ??????????????????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije