Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon odmora

Grčić rješavao stopirane projekte, Maras se sprema u Kinu

sjednica vlade,vlada (1)
Patrik Macek/PIXSELL
20.08.2012.
u 19:46

Ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak za prvu je sjednicu Vlade nakon godišnjih odmora pripremio uredbu o naknadi za legalizaciju

Nakon ljetnog odmora, ministre je u Zagrebu dočekao niz problema i vrućih pitanja s kojima se moraju što prije uhvatiti u koštac. Branko Grčić, potpredsjednik Vlade, u ponedjeljak je puna dva sata rješavao problem zastoja građevinskih projekata koje je pokrenulo njegovo ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova. Od čak 200 projekata, od gradnje vodovoda nadalje, neki su zakočeni zbog financijskih problema izvođača radova. Grčić kaže da rješava slučaj po slučaj te da je to složen posao. Ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak za prvu je sjednicu Vlade nakon godišnjih odmora pripremio Uredbu o naknadi za legalizaciju, a među prioritetima njegova ministarstva jest i projekt POS-a i POS-a plus, kao i izrada modela za tržište najma stanova.

Čačić i Mrsić stižu sutra

Na posao još nisu stigli prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić i ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić. Oni se vraćaju sutra.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras priprema se za gospodarski posjet Kini 2. rujna gdje će nastojati privući ulagače.

– Dočekala me gužva. Isplaćujemo poticaje iz poduzetničkog impulsa, pripremamo zakone o obrtu i strategiju poduzetništva, pripremamo “impuls” za iduću godinu i EU projekte. U Kini, kamo idem s predstavnicima iz Ministarstva prometa i vodim dio tvrtki iz poljoprivredne branše (Kraš, Podravka), razgovarat ćemo s predstavnicima njihova ministarstva trgovine i dviju banaka te ih pokušati privući u infrastrukturne projekte. Onda idemo u pokrajinu Anhui na gospodarski forum na kojem će se predstaviti naše tvrtke – kazao je Maras.

Miranda Mrsića sutra će dočekati lista obveza, kaže Krunoslav Vidić, glasnogovornik Ministarstva.

E-radna knjižnica

– Moramo što prije završiti Zakon o zaštiti na radu jer u rujnu počinju tribine, ustrojit ćemo Nacionalno vijeće umirovljenika, savjetodavno tijelo za poboljšanje statusa umirovljenika, srediti zanimanja s beneficiranim radnim stažem, a čeka nas i intenzivan rad na e-radnoj knjižici jer standardna izumire s 1. srpnja 2013. – kaže Vidić.

Ključne riječi

Komentara 17

ST
stefj
21:45 20.08.2012.

Gledao sam Marasa večeras na telki, njemu bi bilo najbolje da se mani javnih nastupa. Pa taj nema blage veze o ničemu, samo ko papiga ponavlja iste floskule... Najbolja je ona o vraćanju 3 milijarde u gospodarstvo, a zapravo jee to najbezočnija laž koju stalno ponavlja, više nema niti smisla o tome raspravljati. Protumjere koje su napravljene da bi se tih 2% smanjenja zdravstvenog na plaće omogućilo su toliko devastirajuće da se dobrobit smanjenja ne osjeti niti najmanje. Umjesto da davanja na plaću tom mjerom padnu, preraspodjelom poreznih razreda postali smo zemlja s najvećim davanjima na plaće na svijetu. Povećanjem PDV-a postali smo zemlja s najvećim PDV opterećenjem na svijetu. Povećanjem poreza na dobit postali smo zemlja s najvećim porezom u regiji. A na to treba dodati i nepriznavanje troškova poslovanja, porezni presing, itd... Ova vlada je potpuno teret krize potpuno prebacila na privatni sektor i građane, gdje je po cijenu potpunog zatiranja privatnog poduzetništva i po cijenu potpunog osiromašenja građana odlučila napuniti proračun. Ova jesen će biti grozna, a slijedeća godina još gora...

BL
Blizard
21:53 20.08.2012.

Ovoj Vladi trebalo je omogućiti produzeni odmor ,imali smo malo mira kako ih nije bilo ! Sad nas čekaju ponovni stresovi ,neboluze ,strave a glavni za to tek dolaze !

DU
Deleted user
20:17 20.08.2012.

Prvi potpredsjednik vraca se zadnji... barem malo dobra u cijeloj prici... bilo bi najbolje da se ni ne vrati.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije