Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
fondovi EU

Grčić: Na pripremi IPA programa zaposlit će se 550 do 700 ljudi

grčić
Borna Filić/Pixsell
24.05.2012.
u 13:50

Hrvatska je lani iskoristila tek 37 posto sredstava IPA programa, a Vladin je plan barem udvostručiti taj postotak.

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić sastao se danas s povjerenikom Europske komisije za regionalni razvoj Johannesom Hahnom.

Raspravljali su o budućim projektima kao i novcu koji će Hrvatska kao punopravna članica EU moći koristiti. Našu zemlju tako već sredinom iduće godine očekuje prilika da uz pripremljene projekte može iskoristiti 450 milijuna eura, dok taj iznos u 2014. godini prelazi i milijardu eura.

– Da bismo uzeli taj novac, potrebni su nam pripremljeni projekti, ljudi koji će ih znati pripremiti te sredstva kojima će se platiti njihova priprema – poručio je ministar Grčić.

Objasnio je da je Hrvatska lani iskoristila tek 37 posto sredstava IPA programa, a kako je plan Vlade sada barem udvostručiti taj postotak.

– Uistinu sam zahvalan što će ova nova vlada povećati broj zaposlenih na pripremi programa i to onih koji imaju znanja. Europska komisija uistinu vam je spremna pomoći – poručio je Hahn naglasivši da je cilj fokusirati se na mala i srednja poduzeća i kroz strukturalne fondove i mikrokredite financirati upravo njih kako bi se osigurala nova radna mjesta.

Grčić je poručio kako će se zaposliti novih od 550 do 700 ljudi. No, kada će početi zapošljavanje, nije naveo.

Poručio je da će se povučena sredstva ili, kako on to naziva, "besplatan novac" usmjeriti na velike projekte poput obnove željezničkih pravaca, zaštite okoliša, razvoja ljudskih resursa, na regionalnu konkurentnost i prema privatnom sektoru.

– Ovo je prilika da pozovemo sve korisnike da se interesiraju i pripreme projekte. Prostor je otvoren za privatne sektore, nevladine organizacije i male poduzetnike. Ovo je poziv njima da se kvalitetno educiraju i pripreme – poručio je Grčić.

Komentara 19

Avatar Khuen-Héderváry
Khuen-Héderváry
14:16 24.05.2012.

Ma nemojte. Znači barem 300 - 400 podobnih a nesposbnih, možda 50-ak koji će zbilja raditi a ostatak će biti Mrsićevo roblje za 1600 kn na mjesec. Nimalo ne sumnjam da će opet narasti broj upravitelja, direktora, šefova ureda itd.

IC
icko
14:25 24.05.2012.

Jel morase bit član partije?????????

CH
chemica
14:16 24.05.2012.

Zaposlit će JOŠ petsto ljudi. Ma iljadu, ako bude toliko nezaposlenih SDP-ovaca na raspolaganju. Naravno da će svu tu bagažu plaćati glupa raja. Broj prekobrojnih u državnoj upravi se broji tisućama, možda čak i desecima tisuća, a oni zapošljavaju...NOVE! Bar da su nekoga otpustili...Nisu jer ne smiju! Ne da im sindikat. Zato će zaposliti još par stotina podobnih kako bi posao za koji već postoje zaposlenici ( nesposobni dozlaboga), netko i napravio. Računaju da su \"naši\" sposobniji od \"njihovih\". Još je samo pitanje, hoće li i tih sedam stotina novozaposlenih postati svete krave koje će do penzije krasti bogu dane ili...No dobro, to je ipak samo retoričko pitanje na koje svi skupa znamo odgovor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije