Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOLAPS

Grci opet štrajkaju i pitaju se ima li to više smisla

Grci na ulicama
REUTERS
20.05.2010.
u 14:32

Osim prometa obustavljen je i rad u javnim i državnim službama, uključujući i bolnice u kojima je opseg rada sveden na zakonski minimum.

U ponoć je u Grčkoj počeo jednodnevni generalni štrajk u znak prosvjeda protiv vladinih mjera štednje, piše BBC. No, mnogi se Grci pitaju imaju li takvi prosvjedi uopće smisla s obzirom na to da su vlada i parlament odlučni u namjeri provođenja zacrtanih mjera.

Štrajk je organizirao sindikat državnih službenika i zaposlenih u javnom sektoru i sindikalne vođe se nadaju da će se na ulicama naći između 50 i 100 tisuća prosvjednika. Osim prometa obustavljen je i rad u javnim i državnim službama, uključujući i bolnice u kojima je opseg rada sveden na zakonski minimum.

Nema promjena što se tiče letova zrakoplova na međunarodnim linijama, ali poremećaja ima u domaćem zračnom prometu.

Europska unija i Međunarodni monetarni fond odobrili su Grčkoj 110 milijardi eura pomoći, ali od vlade traže da nizom oštrih mjera smanji preveliku potrošnju zbog koje je zemlja dovedena na rub bankrota.

Ključne riječi

Komentara 16

RE
real
15:13 21.05.2010.

u vrijeme svjetske krize u 20 stoljecu, u Ateni je bilo i smrtnih slucajeva od gladi dok je u kraljevini Jugoslaviji bilo mnogo bolje.... Grcka je vestacki napumpana, ona nije bila niti za EU a ne za Euro zonu. komedija la finita,.gotovo je, Merkel je izjavila da ako propadne Euro propada i EU.. a treba znati da ima i clanica EU koje nisu u Eurozoni i nece placati za grke, ne samo Svedska i Danska, tu je i UK.. pa ne tako davno funta je pala ispod eura, a pogledajte koliko je sada..

BO
bomba
15:33 20.05.2010.

Juuuriš !!! Svi u napad !!! Živjela oktobarska revolucija koja je bila iu Novembru !!! Bolje grob nego rob !!! Nikad kraja ponavljanju povijesti.

OB
-obrisani-
02:48 21.05.2010.

borutkorajze...........................U svim svojm napisima upotrebljavam americku terminologiju, posto tu zivim........milijun,bilijun,trilijun,kvadrilijun.............( na bazi 1000) mnogo je jednostavnije........Nisam siguran koliko vas uopce razumije europsku terminologiju....... Americka terminologija je prihvacena sirom svijeta i ne znam TKO tu vasu uopce upotrebljava

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije