Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potraga za antonijom

Paravinja nije državljanin BiH, pokrenut postupak izručenja

Dragan Paravinja na sudu u BiH (1)
Željko Miličević/VLM
14.07.2011.
u 13:33

Oliver Grbić u Sarajevu je kazao kako policija ima čvrste dokaze protiv Paravinje.

Sud BiH utvrdio je da Dragan Paravinja nije državljanin Bosne i Hercegovine. Njegova braniteljica, naime,  danas je sudu dostavila dokumentaciju iz koje jasno proizlazi da Dragan Paravinja nije državljanin BiH.

Postupajući prema molbi Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske poslanoj 28. lipnja 2011. godine za izručenje Dragana Paravinje radi kaznenog postupka koji se protiv njega vodi pred Županijskim sudom u Šibeniku, sud BiH dostavio je ekstradicijski predmet Ministarstvu pravosuđa BiH, uz suglasnost D. Paravinje da bude izručen vlastima Republike Hrvatske.

Riječ je o pojednostavljenom načinu izručenja, bez provođenja kompletnog ekstradicijskog  postupka. Do izručenja, Dragan Paravinja bit će pod mjerom ekstradicijskog pritvora koji mu je odredio Sud BiH.

Kad je riječ o molbi Ministarstva pravosuđa Republike Srbije poslanoj 6. srpnja ove godine, bit će proveden redoviti ekstradicijski postupak jer je Dragan Paravinja na istom ročištu izjavio da se protivi izručenju Republici Srbiji koja ga traži zbog izvršenja zatvorske kazne od 4 godine i 6 mjeseci, na koju je Paravinja pravomoćno osuđen u Sremskoj Mitrovici.

Predmet je dostavljen izvanraspravnom vijeću Suda BiH koje će utvrditi  postoje li zakonske pretpostavke za izručenje Srbiji, a zatim će se cijeli ekstradicijski spis dostaviti Ministarstvu pravosuđa BiH radi donošenja odluke o eventualnom izručenju i vremenu izručenja.

– Hrvatska policija u ovom trenutku ima vrlo kvalitetne dokaze protiv Dragana Paravinje koji će dovesti do osuđujuće kazne – rekao je u četvrtak u Sarajevu Oliver Grbić, ravnatelj hrvatske policije, pišu 24sata.

Dodao je da je Paravinja u iskazima bio vrlo prevrtljiv pa je policija istragu usmjerila na brojne potencijalne dokaze kao što su DNK i rute kojima se Paravinja kretao kamionom.

Grbić je u Sarajevu razgovarao s kolegama iz regije o jačanju suradnje, a u razgovorima je zaključio da je slučaj Paravinja bio svojevrsna pljuska policiji i pravosuđu Hrvatske, BiH i Srbije.

Za Antonijom Bilić traga se već 38. dan. Danas se pretražuje područje uz cestu Knin – Split i to u mjestu Polača te predio Suhopolja.

U pretrazi sudjeluje više od 50 policajaca interventne, specijalne i kriminalističke policije PU šibensko-kninske i PU splitsko-dalmatinske.

Komentara 77

DO
dolores
19:16 14.07.2011.

Da je meni biti izvršna vlast (i.e. - policija)...cccc...joj, joj...kojih sve metoda bih se sjetila!!! Možda bi tu i tamo pogriješila, ali većina bi svakak bila pravedno \'\'skurena\'\'!

DO
dolores
19:29 14.07.2011.

@ BlackWolfie .... skroz se slažem...u svemu...ali, garant će nas izbrisati :((

OB
-obrisani-
19:15 14.07.2011.

I to me najviše boli.. da je ovakvo ***** nama uspjelo zbrisat...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije