Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nemiri

Granični prijelazi na sjeveru Kosova otvoreni za putnike

kosovo (1)
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/4
31.07.2011.
u 12:40

Promet preko prijelaza Brnjak kontroliraju pripadnici KFOR-a te Kosovska policija

Granični prijelazi Jarinje i Brnjak večeras su otvoreni za putnički promet, no ne i za promet teretnih vozila, pa u sjeverni dio Kosova, gdje živi najveći dio Srba, i dalje ne dolaze hrana i ostale kućne potrepštine iz Srbije, prenose srpski mediji.

Promet preko prijelaza Brnjak kontroliraju pripadnici KFOR-a te Kosovska policija. Srpski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić izjavio je kako otvaranje dvaju prijelaza pokazuje kako je moguć dogovor i pronalaženje rješenja za situaciju na sjeveru Kosova.

- Dobra je vijest da su ti administrativni prijelazi otvoreni barem za putnički promet - rekao je Dačić za Tanjug i dodao kako će se Srbija zalagati za rješavanje problema mirnim putem.

Srbijanski mediji pišu da Srbima na Kosovu prijeti humanitarna katastrofa i glad ukoliko se hitno nešto ne riješi i granični prijelazi ponovno odblokiraju kako bi roba mogla nesmetano ići preko njih. Navode da u Mitrovicu, radi zatvaranja graničnih prijelaza, već nekoliko dana nisu stigli kruh i mlijeko. Troše se posljednje zalihe mesa i mesnih prerađevina a nedostaje i lijekova.

>>Boris Tadić: Protiv sam velike Albanije ali i protiv velike Srbije

Uviđajući nestašicu građani po prodavaonicama kupuju preostale količine brašna i kvasca a smanjenje su i zalihe vode u bocama. Na tržnicama gotovo da i nema voća i povrća. Nedostaje i benzina tako da su na benzinskim crpkama na sjeveru Kosova redovi za benzin. Uprkos svemu tome na barikadama, koje i dalje stoje na prometnicama, sve je više građana a noć je, kako prenose svi meidji, protekla mirno i bez incidenata.

Komentara 2

OB
-obrisani-
17:24 31.07.2011.

to ste i htjeli pa kaj cmizdrite !

TV
tiha voda
09:07 01.08.2011.

Samo prave budale iz sebe. Bezvezno lajanje na mjesec!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije