Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvoren građanima

Gradu Slavonskom Brodu najviša ocjena za otvorenost proračuna

slavonski brod
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
05.07.2016.
u 13:19

Slavonski Brod s ocjenom 'odličan' ponovno se smjestio na ljestvici najboljih gradova u Hrvatskoj

Gradu Slavonskom Brodu danas je dodijeljeno peto po redu priznanje za transparentnost u posljednjih šest godina, čime je potvrdio svoj status jednog od najtransparentnijih gradova u Hrvatskoj.

Nakon nagrade za najtransparentniji gradski proračun, transparentnost i odgovornost tijela lokalne i regionalne samouprave te vrlo visoke ocjene za otvorenost proračuna građanima, Institut za javne financije predstavio je rezultate istraživanja o transparentnosti proračuna jedinica lokalne i regionalne samouprave, prema kojem je Slavonski Brod s ocjenom "odličan" ponovno među najboljim gradovima u Hrvatskoj.

Građani imaju priliku sudjelovati u kreiranju proračuna

- Ponosni smo na još jedno vrijedno priznanje koje je rezultat naše sustavne i otvorene dugogodišnje komunikacije s građanima, a zahvaljujući kojoj istovremeno imamo jasnu viziju što je uistinu potrebno unaprijediti u našem gradu. Našim sugrađanima svake su godine dostupne jednostavne i razumljive informacije o tome kako se i na što troši proračunski novac, a svake godine imaju priliku sudjelovati i u samom kreiranju proračuna - naglasio je gradonačelnik Mirko Duspara.

Komentara 2

AJ
ajmo
14:24 05.07.2016.

Duspara je Pravaških naćela isto ko i Hasanbegović i to vam je to .No narod će se sjetiti za jedno 150 godina da su postojali pošteni Pravaši ali da ih nitko nije podržao u njihovoj borbi za Hrvatsku.Strašno a ni HOS-ovci nikada nisu napravili niti jedan ratni zloćin a najradije bi ih zabranili .Toliko o našim Hrvatima uostalom proćitajte Antu Starčevića kao da je gledao budućnost.

HY
Hygeia
14:50 05.07.2016.

Vidi koja nakaza od ulice sa tim "celtima" ili kako se vec to zove.Unakazali cijelu ulicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije