Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
miljenica građana

Gradska knjižnica Zadar osvojila nagradu za knjižnicu godine

GK Zadar, knjižnica godine (1)
GK Zadar
12.11.2012.
u 00:10

Za priznanje koje je iniciralo Hrvatsko knjižničarsko društvo konkuriralo je osam knjižnica

– Miljenica je građana, medija i struke. To je postigla entuzijazmom, kreativnošću i ustrajnošću, kazala je, među ostalim, predsjednica Hrvatskog knjižničarskog društva Marijana Mišetić prilikom uručivanja nagrade „Knjižnica godine“ Ivanu Peharu, ravnatelju Gradske knjižnice Zadar, koja je prva u Hrvatskoj osvojila prestižnu nagradu.

Za priznanje koje je iniciralo Hrvatsko knjižničarsko društvo konkuriralo je osam knjižnica, a stručni ocjenjivački sud jednoglasno je odlučio da je nagradu zaslužila Gradska knjižnica Zadar jer ''već desetljećima gradi iskren i blizak odnos sa svojom zajednicom, ide ukorak sa svjetskim trendovima, otvorena je svim građanima i udrugama, regrutira volontere, organizira gostovanja, a sve to na nepretenciozan, atraktivan i duhovit način“.

Na svečanosti koja je u povodu Dana knjižnica, koji se obilježava 11. studenoga, organizirana u Gradskoj knjižnici Zadar, zamjenik ministrice kulture Vladimir Stojsavljević naglasio je kako je najvažnije da znanje prenosimo novim generacijama i da shvatimo da nas knjiga, kako je svojedobno rekao prof. Milivoj Solar, uči da budemo ono što jesmo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije