Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon 20 godina

Načelnik Trebinja: Da bi se netko ispričao mora se osjećati krivim

'10.02.2012.,Dubrovnik - Prvi snijeg koji je u Gradu pao jucer navecer vec se rastopio tako da gradjani nisu imali puno posla s ciscenjem ulica.  Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL'
'Grgo Jelavic/PIXSELL'
Autori: IČ/VLM, ljm, ba/VLM
20.04.2012.
u 13:52

Vlahušić je kazao kako je trebalo proći 20 godina da iz Trebinja dođe netko tko je izrazio žaljenje zbog onog što nam se dogodilo

– Duboko i iskreno žalim zbog svega što nam se dogodilo, zbog svake žrtve i štete koja je nanesena građanima Dubrovnika – rekao je načelnik Trebinja Dobroslav Ćuk u Dubrovniku na sastanku s tamošnjim gradonačelnikom Androm Vlahušićem, javlja HRT.

Dubrovčani traže ispriku

Više od 20 godina nakon ratnih zbivanja u Dubrovniku su se susreli Ćuk i Vlahušić na seminaru o prekograničnoj suradnji za održivi turizam, u organizaciji američkih veleposlanstava u Hrvatskoj i BiH. Tom prigodom Ćuk je uputio, kako je izričito novinarima naglasio, riječi žaljenja, otklonivši formulaciju da je riječ o isprici, a upravo je to izazvalo negodovanje brojnih Dubrovčana.

- Da bi se netko ispričao, potrebno je da se osjeća krivim - rekao je Ćuk javljajući se kasnije istog dana u HTV-ov Dnevnik 3. Ćuk je rekao kako građani Trebinja nisu krivi za ono što se događalo građanima Dubrovnika te da je rat projektiran daleko od oba grada.

- Građani Trebinja nisu napadali građane Dubrovnika ni Dubrovnik - rekao je Ćuk, dodavši kako su za to činile druge vojske preko Trebinja.

"Novo poglavlje"

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić kazao je kako je trebalo proći 20 godina da iz Trebinja dođe netko tko je izrazio žaljenje zbog onog što nam se dogodilo te dodao da smatra da je danas otvoreno jedno novo poglavlje.

Na pitanje hoće li se i on ispričati, Vlahušić je rekao kako on to ne može jer situacija nije ista. Kazao je kako žali svaku žrtvu, ali da način na koji je došlo do njih nije isti, javlja HRT.

Predsjednik Ivo Josipović danas je u Požegi rekao da izraz žaljenja trebinjskog gradonačelnika zbog granatiranja Dubrovnika vidi kao vrlo važan korak prema punom pomirenju.

– Na tom putu treba se učiniti još puno koraka. Ja isto zagovaram takvu politiku i drago mi je da se to dogodilo i nadam se jačanju suradnje svih naroda u regiji – poručio je predsjednik Josipović

Komentara 32

UK
Ugo Kajvez
14:20 20.04.2012.

Nema problema, pomirite štetu i odštetu za nanošenu patnju i možete noge točiti u moru ..................

Avatar Django
Django
14:31 20.04.2012.

Ne vjeruj Danajcima ni kad darove donose......

Avatar CrimsonKing
CrimsonKing
17:44 20.04.2012.

Gospare, ti si verovatno Dubrovcanin, pa bih te zamolio da nam kazes istinu: Da li su Dubrovnik i Trebinje kulturno, istorisjki, mentalitetom i na svaki drugi nacin srodniji, blizi i povezaniji sa vama cak i od Dalmacije (da ne uvodimo kajkavce i cakavce u pricu jer sa njima nemate ama bas nista zajednicko, i to svi znamo!)?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije