Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moskva

Gradonačelnik štuje Staljina, a gay paradu smatra sotonizmom!?

Staljin
AFP
30.05.2010.
u 12:02

Gradonačelnik Luškov ni ove godine ne dopšta povorku ponosa, no osim što je napravio gužvu sa Staljinovim slikama na dan Pobjede, Medvedevu i Putinu život će zagorčati i presudom suda za ljudska prava

Već peti put zaredom gradonačelnik Moskve Jurij Luškov zabranio je povorku ponosa pripadnika seksualnih manjina, a ako je suditi po iskustvima od 2006. naovamo, policija će opet brutalno premlaćivati gay-aktiviste. Gradonačelnikovi "argumenti" u pravilu se svode na izjave poput one da je "riječ o sotonističkoj priredbi".

Ova će godina, međutim, biti specifična po tome što će Europski sud za ljudska prava ove godine donijeti presude za sve zabranjene gay-parade od 2006. do 2008. Kako se pretpostavlja da će sud presuditi da se u Rusiji krše temeljna ljudska prava, to će biti već drugi set ozbiljnih glavobolja koje je u samo nekoliko mjeseci gradonačelnik Luškov zadao Medvedevu i Putinu.

Luškov je, naime, netom uoči održavanja tradicionalne parade na Dan pobjede na Crvenom trgu najavio da će cijeli grad “ukrasiti” posterima Josifa Visarionoviča Staljina, pa tako i mjesto održavanja parade. Navodno je upravo to bio razlog što na paradi, kojoj su prvi put nazočili vojnici NATO-a, nije bio i Barack Obama, a zbog ukazanja Staljina s Medvedevom je živahan telefonski razgovor dan uoči parade imala i Angela Merkel.

Ključne riječi

Komentara 15

OB
-obrisani-
14:45 30.05.2010.

Nevjerovatno sad je i staljin bolji od gay-a ! Ajme koji tipovi se ovdje javljaju!

OB
-obrisani-
13:17 30.05.2010.

ima još ljudi...

Avatar Nidgge
Nidgge
23:43 19.06.2010.

ubijanje pedera za vrijeme II sv. nije imalo direktne veze sa fašizmom koliko sa dekontaminacijom :))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije