Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradonačelnik Poreča:

'Razmišljamo o oduzimanju terase i tužbi zbog narušavanja imagea'

Bijeli san,Poreč
Foto: Wikipedia Commons
25.07.2014.
u 15:18

– Budući da ih nismo pronašli, direktor TZ poslao im je pismo isprike te ih pozvao da iduće godine u našem gradu ljetuju besplatno, na trošak TZ ili Grada – rekao je gradonačelnik Poreča.

Aktualni vijećnički sat u Poreču započeo je informacijom koju je iznio gradonačelnik Edi Štifanić o slučaju "Bijeli san", objavljeno je stranicama grada Poreča. 

Podsjetimo, nizozemskog turista M. Rollemana, pred očima supruge i njihove dvije djevojčice, u nedjelju navečer u centru Poreča na terasi restorana "Bijeli san" pretukao je konobar Hajdin Bilali.

Htjeli pozvati Nizozemce da druge godine besplatno borave u Poreču

Štifanić je rekao da je obitelji Rolleman direktor Turističke zajednice poslao pismo isprike te ih pozvao da iduće godine u Poreču na trošak TZ-a ili Grada ljetuju besplatno. – Najprije smo kontaktirali s dr. Lučevom u KBC-u Sušak koji je brinuo o zdravstvenom stanju gospodina Rollemana. On nas je na neki način ohrabrio rekavši da ozljede nisu bile opasne po život. Pokušali smo stupiti u kontakt s obitelji Rolleman koja je ljetovala u jednom turističkom naselju u Rovinju, ali u razgovoru s osobljem na recepciji rečeno nam je da je obitelj napustila Hrvatsku. Htjeli smo im izraziti žaljenje zbog događaja i pokriti im u suradnji s Turističkom zajednicom troškove ljetovanja te ih pozvati da iduće godine sedam dana borave u objektu na području grada Poreča koji izaberu. Budući da ih nismo pronašli, direktor TZ poslao im je pismo isprike te ih pozvao da iduće godine u našem gradu ljetuju besplatno, na trošak TZ ili Grada, rekao je gradonačelnik Poreča.

Na današnjoj su sjednici izmijenili i Pravilnik o korištenju javnih površina koji do sada nije omogućavao raskid ugovora o najmu ni sankcioniranje najmoprimca u sličnim slučajevima. – Grad će poduzeti sve da se razmotri mogućnost da se terasa barem na neko vrijeme oduzme ugostiteljskom objektu, a razmišljamo i o tužbi zbog narušavanja turističkog imagea našega grada. Drago mi je da su se među prvima reakcijom javili pripadnici albanske nacionalne manjine i ugostitelji koji su osudili taj čin pojedinca koji ne treba vezati uz određenu nacionalnu manjinu. Trebamo živjeti zajedno, a ne jedni pored drugih – rekao je Štifanić, stoji na internetskim stranicama grada.

>> Hajdin Bilali: Još sam u šoku, neopisivo mi je neugodno 

>> 'Žalim zbog nemilog događaja kojem nema mjesta u civiliziranom društvu' 

>> Djed u zatvoru zbog atentata, a unuk brutalno pretukao nizozemskog turista

Komentara 22

OX
oxymoron
15:25 25.07.2014.

Prekasno presporo. Trebalo je odmah zatvoriti lokal. Sramota za hrvatski turizam, za grad i za citavu drzavu.

DU
Deleted user
15:10 25.07.2014.

Kada vam stigne cifra za naplatu iz holandije, glava će vas zaboliti.

VO
Vojnica
15:56 25.07.2014.

Ovo divljastvo je odjekivalo Europom. Ne samo Nizozemskom. Da nam albanski klan mafijaša cini izravnu i ogromnu štetu našem turizmu. Zatvorite im taj lokalitet više.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije