Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTEDNJOM DO REIZBORA

Gradonačelnik New Yorka po treći put

Bloomberg i Armstrong
AFP
01.11.2009.
u 19:16

Michael Bloomberg uspio je izmjeniti gradski statut i time omogućiti sebi kandidaturu za treći mandat, koji će na izborima u utorak najvjerojatnije i osvojiti

Nekovencionalni milijarder, bivši demokrat koji je prije osam godina prešao u republikance da bi se kandidirao za gradonačelnika najvećeg američkog grada (za drugi mandat kandidirao se kao vanstranački gradonačelnik), pred izbore u utorak ima po anketama dvoznamenkastu prednost nad svojim demokratskim konkurentom Billom Thompsonom.

Bloombergu u zasluge pripisuju znantne uštede i uštedu još u nekadašnjim bogatijim vremenima za 8 milijardi dolara, zahvaljujući čemu gradska blagajna NYC-a, iako još uvijek 5 milijardi u deficitu, stoji bolje od državne i federalne. Pod njegovom vlasti nastavljen je pad stope kriminala, a i uspješno je riješio probleme u javnim školama.

Kritičari pak kažu da kao bivši veliki igrač na Wall Streetu Bloomberg nije učinio dovoljno da krizu predvidi, spriječi ili ublaži njezine posljedice po građane New Yorka, gdje ej život još uvijek najskuplji u SAD.

Komentara 1

OB
-obrisani-
12:03 02.11.2009.

Očigledno je pao pod uticaj svojih latinoameričkih kolega !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije