Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Gradonačelnik Kerum na glasačko mjesto došao bez osobne iskaznice

kerum
Miranda Cikotić/PIXSELL
27.12.2009.
u 13:19

Kerum se vratio na svoje glasačko mjesto i obavio svoju građansku dužnost. Ovaj je put sa sobom ponio osobnu iskaznicu.

SPLIT - Splitski gradonačelnik Željko Kerum je došavši na glasačko mjesto u OŠ na Brdima u Splitu utvrdio da je zaboravio - osobnu iskaznicu.

Bez nje nije mogao glasovati, a nikako nije želio ni samo radi slikanja simulirati da glasuje ubacivanjem glasačkog listića u kutiju.

Napomenuo je da mu je osobna ostala u drugom automobilu i otišao poručujući da ne zna kada će se vratiti. Nakon nekog vremena Kerum se vratio na svoje glasačko mjesto i obavio svoju građansku dužnost. Ovaj je put sa sobom ponio osobnu iskaznicu.

U Saborskom ipak glasovali
Do 11 sati u Karlovačkoj županiji na birališta je izišlo 12.785 ili 11,96 posto glasača.

Najveći odziv zabilježen je u Kamanju (17,79 posto).

Iako se prvotno spominjalo da u Saborskom nije glasovao nitko od 933 osobe s pravom glasa, ta se informacija pokazala netočnom. Naime, biračko mjesto u tom mjestu nije DIP-u dojavilo podatke o odzivu birača.

U Karlovcu je glasačkim kutijama pristupio 4661 birač, to jest 16,14 posto.

Jedina nepravilnost zabilježena je na biračkom mjestu 68 u Karlovcu, koje se nalazi u prostorijama Mjesnog odbora Zagrad-Kalvarija-Vučjak. Ondje se glasovanje odvija u jednoj, a glasačka se kutija nalazi u drugoj prostoriji, ustvrdio je GONG.

Komentara 15

OB
-obrisani-
14:29 27.12.2009.

glasajte za sina jugoslavenskog generala

SU
superman
15:41 27.12.2009.

Možete li samo zamisliti kako Bandić predstavlja Hrvatsku u svijetu (hrani druge iz iste žlice, skida cipele i hoda po grobnici...) ili kako veliki domoljub Josipović priča o nacionalnim interesima. Razmislite, poslije glasanja nema kajanja!

JA
jankoprekobrda
14:57 27.12.2009.

A sada ozbiljno pitanje zasto glasovati?? Sto mi mozemo promijeniti glasovanjem,nitko ma koga god mi izabrali nece raditi ono sto bi zelio raditi, nego ce raditi i slusati naredjenje iz Washingtona, Londona, Berlina, Brusela, naredjenja iz NATO iz USA, izz EU. Svi se jako varate ako mislite da predsjednik ili premijer nesto odlucuje. Pogledajte Kosoricu, ubire lovorike za sporazum sa Slovenijom koji su napisali u Washingtonu i ona je kai Pahor dobila naredjenje podpisati, dobro moze se malo praviti teatra oko toga tek da se u javnosti stekne dojam da kao nesto radi ili odlucuje. Ili borba protiv korupcije, ma dajte molim vas sve je to po nalogu iz prednje spomenutih centara moci. Ili hocete reci da je Sanader otisao zato sto je zelio, ma isto tako je dobio naredjenje, i poznavaoci prilika su znali jos prosle godine u jesen - zimu da on odlazi u 2009-oj. Ali i za njih je ta situacija bolja, sve dok slijepo slusaju naredjenja nemaju odgovornosti pred svijetom i sigurni su u svoj polozaj placu i beneficije, ako ne slusaju naredjenja slijede razne metode pritisaka. Koja je to mala drzava koja je svoju samostalnost poklonila, predala u ruke mocnika, vojno ne odlucuje nista, monetarno nista, u vanjskoj politici nista, zar policija ne radi po instrukcijama koje dobiva iz centara moci, a tko su instruktori u policiji od 1991 na ovamo, otkuda su ti instruktori?? Hocete reci da su Hrvati nesto odlucivali u Austrougarskoj monarhiji, nitko ih za nista nije pitao. Ili do prije 20 godina imali smo YU drzavu odluke su se donosile u Beogradu a dalje su se samo provodile, nista sada nije drugacije promijenilo se samo mijesto odlucivanja, a sutra kad i tehnicki udjemo u EU za obicna mal covijeka biti ce i gore ne bolje, jeste pojedinci ce imati vise ali ce u ukupnom broju biti vise robova, kmetova, sirotinje. O tome nitko nesmije pisati po medijima jer bi ga odmah pospremili (ne likvidirali) koriste se dobro razvijene metode. I zato suti, tegli i vuci i jarmu skapaj ti seljace goljo, sto prah si na podu, po kojem mocnik tvrdom cizmom gazi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije