Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Gradonačelnik Broda smanjuje broj gradskih službi sa 12 na 8

strah
Ivica Galović/Pixell
09.12.2009.
u 18:20

Preustroj znači racionalizaciju, ali nikakav popis viška zaposlenika ne postoji. U strahu mogu biti oni koji i inače ne rade, kaže prvi čovjek Broda.

SLAVONSKI BROD - Najavljeni preustroj brodske gradske uprave uznemirio je djelatnike upravnih odjela, ureda i službi.

Radnici traže sastanak

Naime, prema prijedlogu gradonačelnika Mirka Duspare, broj službi gradske uprave smanjit će se sa 12 na osam, pa će se neki odjeli, uredi i službe ugasiti.

Po hodnicima zgrade gradske uprave već se glasno priča da se gradonačelnik preustrojem kani riješiti čak trećine od sadašnjih 100 zaposlenika, pa je u sindikalnom povjerenstvu gradske uprave uključen znak za alarm.

- U ime svih zaposlenika dopisom od gradonačelnika Duspare tražimo da hitno održi sastanak sa svim zaposlenicima i otvoreno kaže što se iza preustroja krije. U vezi smanjenja broja službi mnoge su stvari nejasne, a mi o tome ništa službeno ne znamo. Do mene dopiru razne informacije, ljudi su u panici, a komunikacija s gradonačelnikom svodi se na dopisivanje e-mailovima – kaže Nada Samardžić-Tomas, sindikalna povjerenica u gradskoj upravi.

Mnogi službenici gradske uprave tvrde da su, navodno, već na popisu prekobrojnih za otkaz. Inače, otkako je Duspara gradonačelnik, kaže jedan službenik, broj se djelatnika sa 60 povećao na čak 100.

Gradonačelnik, pak, kaže kako ne zna o kakvom višku i popisu za otkaze službenici govore, tek ističe da preustrojem i smanjenjem broja službi gradsku upravu želi učiniti učinkovitijom nego što je bila.

Bit će manje pročelnika

Dodaje kako želi uvesti red u gradsku upravu jer je do sada, kaže, “vladao nered i nerad”.

– Preustroj znači i racionalizaciju jer će smanjenjem broja odjela i službi biti manje pročelnika i manje šefova i na tome ćemo ostvariti uštede. Preustroj nisam ranije mogao provesti jer su mi razne političke ucjene vezale ruke i priječile da napravim red. Prije dvije godine povećao sam broj odjela, ali nije išlo i sada taj broj smanjujem. Nikakav popis viška radnika ne postoji, ali sigurno ima mjesta panici među onima koji i inače ne rade. Kad preustroj prođe na Vijeću, slijedi nova sistematizacija, a tada ćemo vidjeti ima li viška radnika - kaže Duspara.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar mlijeko
mlijeko
21:27 09.12.2009.

Gradonačelnik kaže da je vladao nerad i nered. Pa zar isti nije bio gradonačelnik prošle 4 godine kada je sam upravljao tim istim ljudima ?, Znači, i sam je provodio nerad i nered. Da nije tragično, bilo bi smješno. Jadnog li Duspare.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije