Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradonačelnik Andrija Rudić

Proračun Kutine životno je povezan sa stanjem u Petrokemiji, ona je za nas strateška tvrtka

Petrokemija
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/3
12.05.2016.
u 13:09

Odluka Skupštine Petrokemije d.d., na prijedlog Vlade Republike Hrvatske, ponovo je potpuno ignorirala sva upozorenja i traženja Grada Kutine koji ni u novom Nadzornom odboru nema svoga predstavnika i ni na koji način nema utjecaja na donošenje ili barem praćenje poslovnih odluka u Petrokemiji, kaže Rudić

Petrokemiju d.d. Kutinčani opravdano smatraju strateškom tvrtkom, a s obzirom da je proračun Grada Kutine životno povezan sa stanjem u Petrokemiji d.d. Grad Kutina i od prošlih je vlada tražio, a i od sadašnje Vlade traži transparentniji odnos i uključivanje Grada Kutine u donošenje odluka o ključnoj kutinskoj tvrtki –  ističe gradonačelnik Kutine SDP-ov Andrija Rudić nakon jučerašnje Vladine odluke o skidanju Petrokemije s popisa tvrtki od starteške važnosti za RH i najave njene privatizacije.

Istog dana, naime, i Skupština Ppetrokemije imenovala nove članove Nadzornog odbora tvrtke.Opozvani su dosadašnji članovi Nadzornog odbora Petrokemije d.d., Sonja Ivoš, Branimir Fleković i Krešimir Huljev, a za nove članove Nadzornog odbora izabrani su Ladislav Turčinović, Marijan Kuprešak, Mladen Novak i Mijo Šepak.

– Odluka Skupštine Petrokemije d.d., na prijedlog Vlade Republike Hrvatske, ponovo je potpuno ignorirala sva upozorenja i traženja Grada Kutine koji ni u novom Nadzornom odboru nema svoga predstavnika i ni na koji način nema utjecaja na donošenje ili barem praćenje poslovnih odluka u Petrokemiji. Budući se ova zemlja nagledala privatizacija koje i danas svoje repove vuku po sudovima posebno vezano za korupciju i netransparentne postupke, tražio sam i od premijera Milanovića, a sada tražim i od premijera Oreškovića da politika prema Petrokemiji bude transparentna.

Sve informacije i postupci u vezi sa Petrokemijom moraju biti dostupni jer o Petrokemiji je Vlada šutjela četiri mjeseca, a onda ju je jučer dekretom skinula s liste strateških i tvrtki od posebnog interesa. Očito je da se priprema prije nekog vremena šturo najavljena ubrzana privatizacija, a Grad Kutina životno je zainteresiran za tako ključne odluke koje Vlada namjerava donijeti– kazuje gradonačelnik Rudić ponovivši, još jednom, da se lokalna zajednica najprije informira o namjerama, a zatim i uključi u praćenje transparentnosti donošenja svih odluka koje se izravno tiču i budućnosti same Kutine.

>> Končar je prvi na listi od državnih kompanija koje će u prodaju

Komentara 5

RA
raikonen
13:58 12.05.2016.

mijo šepak,kupio diplomu,dugo prstić,tup ko stup,al je u adzu

Avatar juricamesko
juricamesko
14:18 12.05.2016.

moj je prijedlog Oreškoviću da kad je Petrokemija toliko važna Kutini neka im je samo preda,a kad dođu tražiti novce za plin ili plaće radnicima da im lijepo kaže "tražili ste dobili ste.nije to više moja niti državna briga već vaša".

DU
Deleted user
14:31 12.05.2016.

Zato što je strateška za Kutinu proljetos smo tražili Yara gnojiva koja su po vreći od 25 kg bila jeftinija tri kune od Petrokemijinog. Znači ja moram uplaćivati i u proračun Kutine ako kupujem njihova gnojiva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije