Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jelićeve izjave

"Gradonačelniče, zbog vas se sramim što sam Karlovčanka"

'17.03.2012. Karlovac - Izborna skupstina HDZ-a grada Karlovca. Delegati na skupstini biraju novo vodstvo stranke u Karlovcu. Damir Jelic jedini je kandidat za predsjednika HDZ-a u Karlovcu. Photo: Kr
'Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
19.07.2012.
u 17:41

Damir Jelić, karlovački gradonačelnik, stoji iza svojih izjava u kojima je Zakon o medicinski pomognutoj oplodnji usporedio s Bleiburgom i Jasenovcem

– Smatram da je začeće početak života iako kao muškarac ne mogu shvatiti što znači nositi život u sebi, no najgore je kada muškarac abortira – dio je odgovora gradonačelnika Damira Jelića na prozivku potpredsjednice karlovačkog gradskog vijeća Marine Novaković.

– Vaše izjave o umjetnoj oplodnji, gradonačelniče, dovele su me da se sramim što sam Karlovčanka. To što ste pričali o Bleiburgu i Jasenovcu je strašno. Želim da izađete za ovu govornicu i kažete svoj djeci koja su rođena na taj način da ne bi trebala postojati. Osjećate li zbog toga imalo srama – oštro je Jelića napala M. Novaković.

To je odmah izazvalo reakciju dr. Josipa Žunića, a zatim i Josipa Benčića koji je prosvjedovao i tražio stanku od deset minuta. Jelić koji je to slušao s govornice odgovorio je:

– Ovo što ste rekli izvađeno je iz konteksta i krivo interpretirano, no sve što sam rekao o ovoj temi bilo je nakon dubokog promišljanja. Zato smatram da bi bilo dobro napraviti pauzu ne od deset minuta, nego od deset godina – rekao je Jelić. No nakon pauze nastavljeno je s prepucavanjem. Jelić je na kraju potpredsjednici poklonio medalju s likom Majke Božje iz Međugorja. Tako je potpuno neočekivano rasprava o novoj lažnoj diplomi, ovoga puta kod direktora Radio Karlovca Marijana Stavljenića, kao i sve većim problemima s gradskim grijanjem, pala u drugi plan.

Komentara 16

PE
PeroJoso
19:15 19.07.2012.

jadno

ZZ
Zagreb Zagreb
19:33 19.07.2012.

Koga briga sto se ona srami!

Avatar Jana
Jana
18:35 19.07.2012.

chemica a kakva je tvoja glava u obliku repe? Što se tiće novog zakona oplodnji slažem se sa svim stranim novinskim agencijama koje su izjavile da je ovo najliberalniji izglasani zakon i niti jedna nije dala pozitivno mišljenje . Premarema tome ja se sramim da imamo ovakvu brzopletu, nepromišljenu vladu koja donosi ovakove zakone.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije