Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vukovar

Građani dali 2,3 mil. kuna za uređenje prostorija HDZ-a

'UNUTRASNJA  31.08.2011. VUKOVAR - zgrada u kojoj je smjestena gradska i zupanijska organizacija HDZ-a  Branimir Bradaric/Vecernji list'
Foto: 'Branimir Bradaric/Vecernji list'
1/3
08.09.2011.
u 08:15

Spornu zgradu hadezeovci su dobili na korištenje bez plaćanja naknade

Za uređenje prostorija gradskog i županijskog HDZ-a u Vukovaru građani Hrvatske dali su 2,3 milijuna kuna. Večernji list u posjedu je pisma na temelju kojeg je vukovarsko poglavarstvo još 2003. godine dalo HDZ-u dio Doma hrvatskih branitelja u centru grada jer je HDZ Švicarske ponudio da će financirati obnovu.

Dvije faze uređenja

"Poznato je da je sredstvima HDZ-a Švicarske obnovljeno lijevo krilo Doma hrvatskih branitelja. Desni dio zgrade nije obnovljen, stoga predlažemo Poglavarstvu da se i navedeni dio zgrade obnovi donacijom HDZ-a Švicarske i da korisnik obnovljenog prostora bude Županijski i Gradski odbor HDZ-a, a troškovi obnove priznaju se kao naknada za određeni broj godina", stoji u pismu.

Ideja je upalila. Samo mjesec dana nakon što je pismo poslano Poglavarstvu HDZ je dobio zgradu. Ali umjesto HDZ-a Švicarske, radove su, što je vidljivo iz ugovora o izvođenju radova, platili porezni obveznici. Jer obnovu koja je počela 2006. godine financirala su dva ministarstva, prvo Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka, a potom je financiranje 2008. godine preuzelo Ministarstvo regionalnog razvoja, na čijem je čelu tada bio ministar Petar Čobanković, ujedno i šef županijskog odbora HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije. Drugim riječima, ministar Čobanković pristao je financirati uređenje zgrade u kojoj i sam radi. Da su građani uredili HDZ-u krov nad glavom, za što nisu plaćali nikakvu naknadu, otkrila je lani interna revizija grada, nakon čega je SDP-ov gradonačelnik Željko Sabo zatražio od HDZ-a da se iseli iz prostorija. Odbili su, pa je Sabo u travnju protiv gradskog i županijskog HDZ-a podnio tužbu. Još, kaže, nije održano ročište.

Bez odgovora

Na pitanje zašto su građani platili uređenje HDZ-ovih ureda ministra Petra Čobankovića nije nam odgovorio. U Ministarstva mora, prometa i veza rekli su pak kako je prva faza obnove zgrade dijelom financirana iz donacije koja je, nakon mirne reintegracije Podunavlja, organizirana za 24 objekta u Vukovaru. Međutim, donacija, stoji u odgovoru, nije bila dostatna za obnovu cijele zgrade, pa je druga faza obnove financirana zajmom Europske investicijske banke.

Komentara 90

BE
beravi
17:43 08.09.2011.

tipično za kradeze. a mi smo i dalje ovce za šišanje...

OG
Oger
12:29 08.09.2011.

08.09.2011. u 12:02h nik_palj Link je stvarno za uveseljavanje. Na prvi pogled. Kad se procita do kraja i mora ustanoviti da stvar lezi na Zupanijskom sudu vec 21 godinu smijeh naglo presusi.

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
11:50 08.09.2011.

Građani Hrvatske su znali prepoznati naše : Bolje Sutra !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije