Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UDRUGA LIPA
Povratak na članak

Građane pozivaju na potpisivanje peticije protiv poreza na nekretnine

"Porezna presija u Hrvatskoj je previsoka te smatramo da nema prostora za uvođenje novih nameta građanima"

Komentari 10

Avatar Bongozg
Bongozg
11:56 18.04.2017.

na zalost, uhljebnicarsko-rodijacka stranka HDZSDP je mislila i na to. Unijeli su pravilo da se referendumi ne mogu odnositi na porezna pitanja. Iako je to protuustavno, do sada to nitko nije isao osporavati. Prije nego se pokrene navedeni referendum, treba prvo to proglasiti neustavnim, sto je malo tesko s obzirom na sastav Ustavnog suda.

VL
Avatar mlijeko
mlijeko
12:04 18.04.2017.

Lopovi...

VL
NE
nevjerujženikojalaže
13:15 18.04.2017.

ja potpisao peticiju odmah nakon saznanja o istoj a nemam ništa osim starih temelja kuće koju su srbi u ratu minirali i naravno, nema je, a love nemam za napraviti nešto. ima nešto starih krušaka i bijelih šljiva te pokoja jabuka u vrtu do placa pa eto, ubacite to u ovaj zakon o porezu na nekretnine. nakon 45-te su komunisti čistili tavane sa žitom ljudima i ostavljali im gladnu djecu i ne vidim razlike velike shodno tome da nam je porez već 25 % na sve. ne daj bože firmu ili obrt otvoriti.. daj, daj, daj.., a država u sve većim dugovima. zaboravih, tamo je svjež zrak pa razmislite o oporezivanju shodno čistoći zraka na pojedinim lokacijama.

VL
Avatar softmoby
softmoby
13:46 18.04.2017.

pa evo, uskoro na lokalnim izborima imamo priliku plenkiju i petrovu pokazati što mislimo o njima i njihovim strankama, kao i o njihovim planovima da nam oderu i kožu s leđa ... ali čisto sumnjam, jer takav smo mi narod, na žalost...

VL
GE
genex
12:42 18.04.2017.

kad sam prije nekoliko dana dao komentar da se predmetni porezi zaustave ako treba i referendumom, VL mi je expresno obrisao komentar. ti porezi nisu ništa drugo nego ozakonjena pljačka i biti će zaustavljeni milom ili silom jer narod nije g*lup i ne vidi što se događa.hoće nam uzeti sve što su naši djedovi i očevi teško stjecali kroz generacije.porezna presija koja je nametnuta hrvatskom narodu ne može se više izdržati.

VL
Avatar abakus
abakus
11:57 18.04.2017.

Gdje se može potpisati ta peticija? Inače naš K+ Marić namjerava i ukinuti porezne olakšice za djecu i druge uzdržavane članove obitelji, što je strašan udar na obitelj i zadnji čavao u ideju demografske obnove Hrvatske koja će nakon toga nepovrato kliznuti u demografski kolaps. Također kao što i porezn na nekretnine brane tvrdnjom da je riječ o zamjeni za komunalnu naknadu (laž), tako i ukidanje poreznih olakšica brane tvrdnjom da će uvesti veće dječje doplatke - što je besmislica, jer su dječji doplaci kao prvo uvijek mali i ostat će mali, kao drugo vezani su uz imovinski cenzus dok porezne olakšice taj cenzus nemaju što znači da će masa roditelja ostati bez porzenih olakšica a neće dobti dječji doplatak, a kao treće porezne olakšice odnose se i na uzdržavane članove obitelji (nezaposlena supruga, recimo, ili stari roditelji s niskom mirovinom) koji ne ulaze u dječje doplatke. Ukratko, lažu nam i uvođenje porezna na nekretnine kao i ukidanje poreznih olakšica moramo zaustaviti mi sami.

VL
DI
Dingač
14:50 18.04.2017.

imam osjećaj kao da nas se želi planski iseliti sa ovih prostora. sad za uskrs došli su moji prijatelji iz švicarske i kažu da je njima još i gore nego nama. oni moraju plaćati porez u hrvatskoj a i uu švicarsku jer je naša vlada potpisala takav sporazum sa švicarskom. ne mogu vjerovati da je to istina jer oni kažu da će prodati kuću jer im se ne isplati plaćati dva poreza svake godine i to zemlji koja ništa nema sa drugom zemljom osim ugovora. sramota kolika je to mržnja prema svom vlastitom narodu.

VL
OB
ObrenM
17:11 18.04.2017.

Obzirom na najavu novog poreza mozemo se u punini sloziti sa gospodinom ministrom Maricom,koji je pocetkom mandata rekao da ce nova poreska reforma biti nesto dosad nevidjeno.Steta sto ga radi Agrokora momentalno nema da jos vise unaprijedi zivot puka.

VL
BJ
Bjelovar112
11:58 18.04.2017.

protiv poreza na nekretnine su samo mesetari koji su na tko zna koje nacine stekli iste i sad ih rentaju. sad kad se tocno bude znalo ko koliko stanova i apartmana ima ajmo porijeklo istoga . neka dokazu cime su ih i kako stekli . ako ne mogu oduzeti im i neka drzava upravlja istim . ako netko ne moze porijeklo dokazati nema ljutnje .

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.