Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraživanje

Gotovo 50 posto Austrijanaca protiv Fonda za spas eurozone

Josef Proll
AFP
14.05.2010.
u 17:21

Samo 45 posto ispitanika je za to da Austrija sudjeluje u "punjenju“ kriznog fonda, a 44 posto to odlučno odbija.

BEČ – Istraživanje javnog mnijenja neovisnog austrijskog instituta OGM za dnevni list Kurier pokazalo je da je gotovo polovica Austrijanaca protiv Fonda za spas eurozone.

Samo 50 posto Austrijanaca smatra da taj fond ima smisla, 40 posto tvrdi da nema, a 10 je posto neodlučno.

Nadalje, samo 45 posto ispitanika je za to da Austrija sudjeluje u "punjenju" kriznog fonda, a 44 posto to odlučno odbija.

- Kada je riječ bila samo o Grčkoj, čak 70 posto Austrijanaca bilo je protiv mjera pomoći - rekao je voditelj OGM-a Wolfgang Buchmayer i istaknuo da je unatoč poboljšanju euroskepsa u Austrijanaca vrlo velika.

Ministri financija Europske unije, među kojima je bio i austrijski ministar Josef Pröll, postigli su u ponedjeljak u ranim jutarnjim satima dogovor o uspostavi kriznog fonda za pomoć zemljama eurozone koje zapadnu u financijske poteškoće, koji bi trebao raspolagati sa 750 milijardi eura.

Komentara 8

OB
-obrisani-
18:16 14.05.2010.

Nije li ovo dokaz - velikog Reicha EU?? Austrijanci, njih 70% su bili protiv mjera pomoći Grčkoj. Tko ih je što pitao? Nitko.Ništa.

OB
-obrisani-
19:12 14.05.2010.

nijemaca je jos vise protiv, pa kaj im to znaci

OB
-obrisani-
17:43 14.05.2010.

Slovenci, jos jedni skeptici prema Eurozoni, lose vam se pise. Mozda Slovenija bude sama spasavala na kraju Euro valutu, samo kako bi dokazali da su uvijek ostali dosljedni svojim klaustofobicnim i sizofrenicnim idejama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije