Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vladimir šeks:

'Gotovini u četiri oka želim reći da nisam sudionik njegova progona'

'SPECIJAL OBZOR 09.10.2012. Zagreb - Bivsi predsjednik i podpredsjednik Sabora RH, a sada zastupnik HDZ Vladimir Seks. Photo: Boris Scitar/VLM'
'Boris Scitar/Vecernji list'
17.11.2012.
u 17:58

Vladimir Šeks: Volio bih mu reći da su Ivo Sanader i Stipe Mesić naredili da ga se uhvati

– Nadam se da ću imati priliku u četiri oka raspraviti s generalom Gotovinom da nisam, kako mi se imputira, bio politički sudionik u progonu generala jer sam izjavom “locirati, identificirati, uhititi, transferirati” samo javnosti prenio zaključak VONS-a. Štoviše, nisam ni bio član tog tijela, nego sam na tu sjednicu bio pozvan kao predsjednik Sabora – rekao nam je jučer Vladimir Šeks, HDZ-ov saborski zastupnik, koji se već nekoliko puta opravdavao zbog te izjave. Šeks je, kaže, presretan što su generali Gotovina i Markač oslobođeni, a on je uvijek vjerovao u njihovu nevinost. Do njega su dolazile poruke iz Haaga, nastavio je, pa zna da general Gotovina ima korektan odnos prema njegovoj ulozi u priči s “lociranjem i transferiranjem” jer su Sanader i Mesić tada na sjednici VONS-a naredili tajnim službama da pronađu oslobođenog generala.

Neizravno opravdao bijeg

– Poduzeo sam sve što sam mogao da se sruši prvostupanjska, nepravedna presuda o udruženom zločinačkom pothvatu i prekomjernom granatiranju u Oluji. Sada je skinut težak kamen jer je prijetila opasnost da osuđujućom pravomoćnom presudom bude okaljana hrvatska povijest i osuđena veličanstvena i oslobodilačka akcija Oluja – poručio je Šeks. Na pitanje je li general Gotovina trebao bježati od Haaškog suda, Šeks je stao na Gotovininu stranu i na neki način opravdao njegov postupak.

Mijenjala Račanova vlada

– Generali su heroji, a Gotovina je najzaslužniji za obranu Hrvatske. S pozicije prošlosti, odnosno svih tadašnjih političkih okolnosti Hrvatska, koja se branila u agresorskom ratu, od žrtve je došla u situaciju da se za Oluju podižu optužnice za teška kaznena djela. U takvim uvjetima, kod Gotovine su se, što je normalno, aktivirali svi obrambeni mehanizmi – rekao je Šeks. Zbog nepovjerenja u Haaški sud, Sabor je, podsjeća Šeks, 1999. donio deklaraciju kojom se Haagu odriče jurisdikcija nad Olujom.

– Bio sam autor te deklaracije, a Vlada Ivice Račana to je promijenila i odlučila da Haag bude nadležan i za Oluju – naglasio je Šeks.

Sve o presudi generalima čitajte u našem specijalu 

Komentara 258

KE
kety66
14:28 19.11.2012.

Ne mogu vjerovat,pa dragi Šeki nismo mi hrvati baš tako bedasti kak naši političari misle.Sad kad su Gotovina i Markač slobodni nitko nije kriv,svi peru ruke,sram Vas bilo,ah da Vi i ne znate što znači riječ ,SRAMOTA;Ako ste tak bili nevinio potavlja se pitanje:Zašto niste odmah nakon Mesićeve i Sanaderove odluke javno izašli pred medije i podnjeli ostavku!!!Prestanite se izvlačit s glupim opravdanjima jer nitko normalan u njih ne vjeruje.Sad ispada da je za sve u državi kriv Sanader,je vjerujem da jest al ne sam već i ostala svita oko njega za vrijeme njegova vladanja.Svi ste krivi i trebate snosit posljedice da ima pravde u ljepoj našoj!"!!

OB
-obrisani-
20:22 17.11.2012.

počela gofna izlaziti na površinu....znao sam . uf kakav smo mi....predvidiv narod.......neinteligentan i glup,,,

FI
fIok
23:16 18.11.2012.

Ne, ja sam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije